Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμιος Καραΐσκος: «Όλοι χρωστάμε στις Θερμοπύλες»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 10:45 Θύμιος Καραΐσκος: «Όλοι χρωστάμε στις Θερμοπύλες»

Όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων στον Αμερικανό Πρέσβη, τον οποίο υποδέχτηκε στον ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να περπατήσω στα βήματα του Λεωνίδα...», είπε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Λαμιέων «επειδή μοιράστηκε μαζί μου τον Πολιτιστικό θησαυρό των Θερμοπυλών....», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα.

«Είχαμε την ευκαιρία να θυμίσουμε στον Αμερικανό πρέσβη ότι, στις Θερμοπύλες, χρωστάμε όλοι μας, χρωστάει η παγκόσμια ιστορία και η παγκόσμια κοινότητα. Οι Θερμοπύλες είναι ένα φωτεινό σταυροδρόμι Ηπείρων και Πολιτισμών.

Όραμά μας είναι η ανάδειξη του χώρου συνολικότερα με την ίδρυση και λειτουργία ενός θεματικού πάρκου, αντάξιου της εμβέλειας των Θερμοπυλών, μαζί με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Όμως, η ανάδειξη των Θερμοπυλών δεν είναι μόνο δικό μας χρέος, είναι και παγκόσμιο χρέος. Στην εκπλήρωση αυτού του χρέους, αναγκαία είναι η συμβολή όλων και σ’ αυτό, με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση, βρήκαμε συμπαραστάτη και τον Αμερικανό πρέσβη...», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στις Θερμοπύλες.