Πότε πρέπει να γίνονται τα εμβόλια κορωνοϊού, γρίπης και πνευμονιόκοκκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 12:07 Πότε πρέπει να γίνονται τα εμβόλια κορωνοϊού, γρίπης και πνευμονιόκοκκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερίδα του Δήμου Λαμιέων και της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας που απαντά σε όλα τα ερωτήματα που έχουμε για τη σημασία των εμβολίων στην Covid εποχή…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με παράλληλη διαδικτυακή μετάδοση, με θέμα «Τα εμβόλια κατά της γρίπης και της πνευμονίας στην Covid εποχή».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Υγείας & Γ’ Ηλικίας του Δήμου Λαμιέων και η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, θέλοντας να δώσουν τη δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να ξεχωρίσει τη σημασία του εμβολιασμού απέναντι σε γνωστές ασθένειες, σε μια περίοδο όπου δίνουμε - σωστά - προτεραιότητα στο χτίσιμο ανοσίας κατά του κορωνοϊού.

Οι Λαμιώτες πνευμονολόγοι Αθανασία Κατσώνη και Εμμανουήλ Μάνος, με τις εισηγήσεις τους απάντησαν σε ερωτήσεις που μας «καίνε» αυτή την εποχή, όπως αν μπορούν να γίνουν μαζί ή σε ποιο χρονικό διάστημα τα εμβόλια, κορωνοϊού, γρίπης και πνευμονιόκοκκου, ποιες ομάδες πληθυσμού επιβάλλεται να τα κάνουν και από τι ακριβώς μας προστατεύουν. Επιπλέον αναφέρθηκαν αντίστοιχα στον παιδικό εμβολιασμό και στο γιατί δεν πρέπει να χορηγούνται αντιβιοτικά σε όσους νοσούν με ήπια ως μέτρια συμπτώματα από κορωνοϊό και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Τη συζήτηση προλόγισε και συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Αγησίλαος Δέρβας, ενώ παρεμβάσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων και Ιατρός, Παναγιώτης Στασινός.

Δείτε το βίντεο με τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις - τοποθετήσεις των επιστημόνων το οποίο υπάρχει και στη σελίδα του Δήμου Λαμιέων στο youtube.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση