Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Νέο «άλμα» κρουσμάτων και θετικότητας στα rapid tests

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 18:18 Λαμία: Νέο «άλμα» κρουσμάτων και θετικότητας στα rapid tests

Σχεδόν το 30% είναι μαθητές, ενώ το 63% δεν έχει κάνει το εμβόλιο…

Δεν σταματά η υπερμετάδοση στο Δήμο Λαμιέων, με νέο ρεκόρ θετικών δειγμάτων και θετικότητας στα rapid tests που έκαναν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Συνολικά έγιναν 826 τεστ και βρέθηκαν 65 θετικά. Και οι δύο αριθμοί αποτελούν ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Ποτέ άλλοτε σε μία και μοναδική δειγματοληψία δεν έχουν προσέλθει τόσοι πολίτες μαζί (αμέσως μεγαλύτερο τα 700 τεστ που είχαν γίνει στην οδό Φιλίας στις 25 Απριλίου), αλλά ούτε και έχουν βγει ποτέ τόσα θετικά, ακόμη και αν γινόντουσαν σε περισσότερα από ένα σημείο! Ούτε στο «μεγάλο κακό» της Μαλεσίνας…

Έτσι και η θετικότητα όπως διαμορφώθηκε, «πέταξε» στο 7,87%, που είναι το 3ο χειρότερο ποσοστό σε δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στη Λαμία, από πέρυσι τον Νοέμβριο που ξεκίνησαν να γίνονται στην οδό Φιλίας. Και τα τρία χειρότερα ποσοστά έχουν βγει μέσα στο φετινό Νοέμβριο και μάλιστα στο ίδιο σημείο (Είσοδος ΠΕΛ).

Στα τελευταία περιστατικά covid που επιβεβαίωσαν τα τεστ, τα περισσότερα έχουν ήπια συμπτώματα και τα 35 ανέφεραν στενή επαφή με άλλο κρούσμα, τα περισσότερα εντός της ίδιας οικογένειας. Επίσης 24 δήλωσαν εμβολιασμένα (36,9%) και 18 είναι μαθητές (27,69%).

Οι ηλικίες είναι από 1 έως 82 ετών.