Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ψάχνουν κρεββάτι - Κατέληξε ένας ακόμη Λαμιώτης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 08:37 Λαμία: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ψάχνουν κρεββάτι - Κατέληξε ένας ακόμη Λαμιώτης

Από την Παρασκευή δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής, ενώ οι ασθενείς αυξάνονται δραματικά. Οριακές καταστάσεις με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να υπερβάλλουν εαυτό και να εκπέμπουν SOS για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός…

Ένα πολύ δύσκολο τριήμερο για το Νοσοκομείο Λαμίας, ήταν αυτό 19 με 21 Νοεμβρίου. Τα περιστατικά covid «γέμισαν» μετά την ΜΕΘ και την Κλινική που έφτασε στα όρια της μετρώντας 60 ασθενείς.

Διασωληνωμένοι στα Επείγοντα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο τουλάχιστον σοβαρά περιστατικά να παραμένουν διασωληνωμένα από την Παρασκευή στα Επείγοντα περιμένοντας κρεβάτι σε κάποια ΜΕΘ, το οποίο δε βρίσκεται! Ομοίως, δύσκολη είναι η κατάσταση τουλάχιστον τριών ασθενών από το "Πέτρινο", εκ των οποίων οι δύο βρήκαν τελικά θέση στη ΜΕΘ Λαμίας.

Αυτό συνέβη, καθώς ισάριθμοι ασθενείς που μέχρι πρότινος ήταν διασωληνωμένοι στην Εντατική, ξεπέρασαν τα πολύ δύσκολα και πήραν εξιτήριο για την Κλινική. Πρόκειται για έναν 64χρονο από τη Λαμία που είχε διασωληνωθεί στις 9/11 και έναν 52χρονο από το Μώλο που είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ δύο ημέρες αργότερα.

Τη θέση τους πήραν δύο 60χρονοι από τη Λαμία, που έμειναν ένα 24ωρο διασωληνωμένοι στην Κλινική, ενώ αναζητείται κρεβάτι ΜΕΘ για έναν ακόμη 70χρονο ασθενή που είναι διασωληνωμένος.

Ένας ακόμη θάνατος

Στα παραπάνω δραματικά περιστατικά προστέθηκε και ένας θάνατος 82χρονου Λαμιώτη που επίσης ήταν διασωληνωμένος στο Πέτρινο κτίριο και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που του δημιούργησε η covid-19.

Μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κάνει ότι μπορεί για να μη μείνει άνθρωπος αβοήθητος. Ωστόσο εκπέμπουν SOS καθώς καθημερινά αντιμετωπίζουν αρρώστους που σύμφωνα με την ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα έπρεπε να είχαν κάνει ακόμη και την 3η δόση, ωστόσο είναι εντελώς ανεμβολίαστοι.

Το εμβόλιο αποτελεί μονόδρομο, σύμφωνα με όλη την ιατρική κοινότητα όχι βέβαια για να μη νοσήσεις καθόλου, αλλά για να μην αρρωστήσεις βαριά και κινδυνεύσει η ζωή σου. Επιμένουν δε ότι η απόκριση των εμβολιασμένων ασθενών ακόμη και υπέργηρων στην αγωγή που ακολουθείται, είναι σαφώς καλύτερη από πολύ νεότερους μη εμβολιασμένους συνήθως με υποκείμενα νοσήματα.