Στο Λυχνό Υπάτης βρέθηκε χθες ο Όμιλος Φίλων Δάσους (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 09:48 Στο Λυχνό Υπάτης βρέθηκε χθες ο Όμιλος Φίλων Δάσους (ΦΩΤΟ)

 Έναν ακόμη πανέμορφο τόπο, στις πλαγιές της Οίτης μας, εξερεύνησε χθες, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ο Όμιλος Φίλων Δάσους.

Το Λυχνό του Δήμου Λαμιέων. Ένα πανέμορφο χωριό με υψόμετρο 670 μ. και 1500 μ. μετά την Ιερά Μονή Αγάθωνος, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο των Απανταχού Λυχνιωτών "Ο Πλάτανος" που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία τους.

Ξεναγοί στη δίωρη αυτή πεζοπορία ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Λυχνιωτών Χρήστος Γουβάλας ,η γ. γραμματέας Αθανασία Καραγιάννη και το μέλος του συλλόγου Κώστας Κουκούμπας.

Μετά το καλωσόρισμα και τη σύντομη ενημέρωση στην πλατεία, κατευθύνθηκαν νοτιοανατολικά και έφτασαν στο Αγνάντι, σημείο από το οποίο βλέπεις όλη την κοιλάδα του Σπερχειού. Κατόπιν στη ρεματιά της Χαραυγιάς και περπάτησαν παράλληλα το πανέμορφο μονοπάτι που άνοιξε ο δραστήριος σύλλογος Λυχνιωτών.

Διασχίσαμε το υπέροχο ελατόδασος του Λυχνού , μέσα από δασικούς δρόμους, φτάνοντας στο δυτικό μέρος του χωριού όπου απολαύσαμε την καταπληκτική θέα. Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού καταλήξαμε στο πολιτιστικό Κέντρο και επισκεφτήκαμε την έκθεση φωτογραφίας.

Ο καφές και το τσίπουρο κάτω από τον πλάτανο, με έναν λαμπρό ήλιο, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ωραία περιπατητική ημέρα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Άνοιξη ,με διαφορετικά χρώματα κι αρώματα !!!

Ευχαριστούμε όλους εσάς τους δεκάδες φίλους μας που μας εμπιστεύεστε και μας ακολουθείτε, τους χωριανούς που μας ξενάγησαν, τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κο Κώστα Αποστολόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας,Φυσικών Καταστροφών κ υπευθύνου για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης ,κο Κώστα Ξεφλούδα που ήταν στην παρέα μας.

Γνωρίζουμε τον τόπο μας, προσπαθούμε για την ανάδειξή του.

Φθιώτιδα, αξία ανεκτίμητη!!!

*Στις πεζοπορικές μας εξορμήσεις λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση