Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Συγκλονίζουν οι οικογενειακές τραγωδίες με τον κορωνοϊό να καλπάζει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 08:34 Λαμία: Συγκλονίζουν οι οικογενειακές τραγωδίες με τον κορωνοϊό να καλπάζει

Ένας 69χρονος Λαμιώτης κηδεύεται σήμερα, ενώ η σύζυγός του είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ, ψάχνοντας κρεβάτι - Μητέρα και δυο παιδιά νοσηλεύονται με covid, με το ένα παιδί διασωληνωμένο στη ΜΕΘ - Διασωληνώθηκε ζευγάρι με μία ημέρα διαφορά - Τρεις θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο στην Κλινική Covid.

Τελειωμό δεν έχουν οι οικογενειακές τραγωδίες που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά στα νοσηλευτικά ιδρύμτα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στη Λαμία μάλιστα μετά τον χαμό του 59χρονου από την Καρδίτσα, 40 ημέρες μετά το θάνατο του γιου του από κορωνοϊό, δύο ακόμη ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν.

Διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ

Στην Κλινική Covid «έφυγε» το μεσημέρι της Κυριακής (21/11) και κηδεύεται σήμερα, 69χρονος Λαμιώτης, ενώ η συνομήλικη σύζυγός του διασωληνώθηκε και αναζητείται κρεβάτι ΜΕΘ για να διακομιστεί! Σε αυτά τα τελευταία χρόνια που ζούμε με την πανδημία, δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που φεύγουν αγαπημένοι άνθρωποι και δεν μπορείς να τους αποχαιρετίσεις για τελευταία φορά. Πόσο μάλλον να κινδυνεύει και η δική σου ζωή και να δίνεις την προσωπική σου μάχη απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι στη ΜΕΘ Λαμίας είναι γεμάτες και οι 12 κλίνες και όταν αδειάσει κάποια, αμέσως γεμίζει από ασθενείς που περιμένουν διασωληνωμένοι στην Κλινική (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Και η μητέρα στο νοσοκομείο μετά τα δύο παιδιά

Στη ΜΕΘ, νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή (19/11) και ένας 24χρονος Λαμιώτης, ο οποίος νόσησε βαριά από την επικίνδυνη ασθένεια. Δυστυχώς μαζί με αυτόν νόσησε βαριά και ο 22χρονος αδερφός του, ο οποίος νοσηλεύεται στην Κλινική, αλλά και η 46χρονη μητέρα τους. Η τελευταία μάλιστα διακομίσθηκε για νοσηλεία στη Λάρισα, καθώς είναι πλήρης και η Κλινική Covid Λαμίας με 60 ασθενείς!. Θετικός είναι και ο πατέρας της οικογένειας που ευτυχώς δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Διασωληνωμένο ζευγάρι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τα ανθρώπινα δράματα δεν έχουν τελειωμό, καθώς διασωληνώθηκε 45χρονη εξαιτίας του κορωνοϊού, με μια μέρα διαφορά από τον 50χρονο σύζυγό της. Ο τελευταίος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Covid Λαμίας την περασμένη Πέμπτη στη θέση του 67χρονου αστυνομικού που απεβίωσε. Όταν χειροτέρεψε η κατάσταση της 45χρονης δυστυχώς δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι στην Εντατική του Γ.Ν. Λαμίας και τελικά χρειάστηκε να διακομιστεί στο ΚΑΤ, το οποίο έχει εξυπηρετήσει σε αυτό το 4ο κύμα της πανδημίας, άλλα πέντε (5) περιστατικά από τη Φθιώτιδα.

Και σε αυτά τα δραματικά είχαμε έναν ακόμη θάνατο ηλικιωμένου Λαμιώτη 83 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο από τις 12 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από covid μέσα σε ένα 24ωρο στους τρεις (3).