Λαμία - Κορωνοϊός: Πόση ανευθυνότητα ακόμα;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 08:25 Λαμία - Κορωνοϊός: Πόση ανευθυνότητα ακόμα;

Οι αδυναμίες των μηχανισμών του συστήματος δεν μπορεί να είναι άλλοθι των δικών μας απαράδεκτων και επικίνδυνων συμπεριφορών…

Ένα απαράδεκτο, όσο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, περιστατικό κατήγγειλε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αναγνώστης και το μεταφέρουμε με τη δέουσα επιφύλαξη.

Κατά τη διάρκεια των rapid tests του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα στη Λαμία, ο καταγγέλλων διέκρινε κάποιον νεαρό που περίμενε αποτέλεσμα στο τεστ που είχε κάνει νωρίτερα.

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές όταν κάποιος πολίτης αγωνιά για το τεστ που έκανε ή έχει δηλώσει συμπτώματα, οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ του ζητούν να περιμένει μερικά λεπτά το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση του νεαρού κρίνοντας από την αντίδραση του, όταν ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ για το αποτέλεσμα, φαίνεται ότι ήταν θετικό.

Τότε ο νεαρός επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε έτερο άτομο και αποχώρησε από το σημείο.

Μέχρις εδώ όλα καλά, δευτερόλεπτα όμως αργότερα, ο αναγνώστης μας είδε το αυτοκίνητο στο χώρο πάρκινγκ παρακείμενου σούπερ μάρκετ και τον οδηγό του αυτοκινήτου να κατεβαίνει από αυτό προφανώς για να ψωνίσει!

Είναι γεγονός ότι οι έλεγχοι γίνονται αποσπασματικά και με μεγάλη καθυστέρηση. Ομοίως ασθενείς κάνουν λόγο ότι ουδέποτε τους «ενόχλησε» κάποιος για να τους ενημερώσει σχετικά με την καραντίνα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν και να προστατεύσουν τους γύρω τους.

Όμως η ατομική και κοινωνική ευθύνη επιβάλλει συμπεριφορές που δε θέτουν σε κίνδυνο το σύνολο, τη δημόσια υγεία. Δε χρειάζεται να στο πει κάποιος ότι δεν πρέπει να κυκλοφορείς και ειδικά σε χώρους όπου κινείται πολύς κόσμος! Δε θα έπρεπε να σου απαγορεύσουν να θέτεις σε κίνδυνο την υγεία ανυποψίαστων πολιτών.

Από την άλλη για κάποιες τέτοιες συμπεριφορές, επιβάλλεται μεγαλύτερος έλεγχος και πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ υγειονομικών και ελεγκτικών αρχών. Ωστόσο οι αδυναμίες του συστήματος δεν μπορεί να είναι άλλοθι των δικών μας απαράδεκτων και επικίνδυνων συμπεριφορών…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση