Pyatt - Σπανός σχεδίαζαν καιρό την επίσκεψη στη Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 08:45 Pyatt - Σπανός σχεδίαζαν καιρό την επίσκεψη στη Στερεά Ελλάδα

Εξαιρετικές οι σχέσεις Περιφέρειας – Πρεσβείας των ΗΠΑ.

«Σχεδιάζαμε με τον κ. Σπανό αυτήν την συνάντηση πριν ξεσπάσει η πανδημία. Χαίρομαι που πραγματοποιήθηκε τελικά και ευελπιστώ σε μια πολύ παραγωγική συνεργασία», δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, από την Λαμία την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Δήλωση που πέρασε στα… ψιλά, παρότι αποκαλύπτει και την επιμονή του Πρέσβη να επισκεφθεί ξανά την Στερεά Ελλάδα, αλλά και την στενή συνεργασία που είχε καιρό τώρα με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, για τον σκοπό αυτό.

Οι σχέσεις Περιφέρειας – Πρεσβείας των ΗΠΑ είναι εξαιρετικές και αυτό φάνηκε στην πράξη. Όχι μόνο από το γεγονός ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται σε πλήθος δράσεων με την Πρεσβεία, αλλά και από κάτι ακόμη. 

Φάνηκε, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, και από την απροσδόκητα μεγάλη αύξηση της διάρκειας της επίσκεψης, όταν σε άλλες περιπτώσεις το πρόγραμμα του Πρέσβη τηρείται με ακρίβεια λεπτού!

Κατά την επίσκεψη Pyatt στην Στερεά Ελλάδα, όμως, το πρόγραμμα πήγε… περίπατο. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

- Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, παρέτεινε ο ίδιος τη συζήτηση, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

- Με τον Μητροπολίτη πραγματοποίησε ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για σειρά θεμάτων.

- Στις Θερμοπύλες, επίσης ξεπέρασε τον προγραμματισμένο χρόνο της επίσκεψης. Εντυπωσιάστηκε από την ξενάγηση και τόνισε στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, ότι πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος για τις Θερμοπύλες, τους Δελφούς κλπ, και όχι μόνο για την Ακρόπολη και την Μύκονο!

- Στην Chipita αρνήθηκε με χιούμορ την… προτροπή για μια πιο σύντομη ξενάγηση στο εργοστάσιο. Είπε χαρακτηριστικά, ότι περιμένει την ξενάγηση, όπως περίμεναν τα μικρά παιδιά στη γνωστή ταινία να βρεθούν στο εργοστάσιο σοκολάτας του Τσάρλυ!

- Στην SABO, ουσιαστικά διπλασίασε τον προβλεπόμενο χρόνο της ξενάγησης. Η οικογένεια Κοίλιαρη δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τον πρέσβη, ο οποίος ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για τις δραστηριότητες της βιομηχανίας στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πρακτορεία ειδήσεων και δεκάδες σελίδες με επιχειρηματικά νέα αναπαράγουν από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου την επίσκεψη του Πρέσβη και ειδικά τις δημοσιεύσεις από στο Twitter από τον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά και από αυτόν της Πρεσβείας. Στρέφουν το ενδιαφέρον επιχειρηματιών στον τόπο μας και αυτό μπορεί να ωθήσει την τουριστική -και όχι μόνο- ανάπτυξη, αλλά και να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση