Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στα σχολεία της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 07:42 «Καλπάζει» ο κορωνοϊός στα σχολεία της Φθιώτιδας

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα ξεπέρασαν το σύνολο των περιστατικών που κατεγράφησαν από την αρχή του σχολικού έτους!

Την ώρα που τα κρούσματα σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, όταν οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 600 και δυστυχώς οι ημερήσιοι θάνατοι έφτασαν ξανά σε τριψήφιο νούμερο, η Κυβέρνηση το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε ήταν το συνεχές ωράριο καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές!

Για το πόσο λάθος είναι η συγκεκριμένη απόφαση για την επαρχία, για παράδειγμα για τη Λαμία, θα είναι αντικείμενο άλλης ανάρτησης, καθώς προέχει η αναγνώριση του προβλήματος που υπάρχει εδώ και δύο εβδομάδες - και διανύουμε την τρίτη - στη μαθητική κοινότητα.

Νέο αρνητικό ρεκόρ

Κάθε Δευτέρα τα κρούσματα σημειώνουν νέο αρνητικό ρεκόρ και το Υπουργείο Παιδείας «σφυρίζει αδιάφορα» επιμένοντας ότι οι μολύνσεις είναι χαμηλά. Τα στοιχεία του LamiaReport το 10ημερο (8-17 Νοεμβρίου), έδειξαν ότι από το σύνολο των μολύνσεων στο γενικό πληθυσμό, σε μαθητές αντιστοιχεί το 27,34%. Τότε τα κρούσματα ήταν 330 και επιβεβαιωνόντουσαν από την Εκπαίδευση τα 174 για το 5ημερο 8 με 12 Νοεμβρίου (1η δύσκολη εβδομάδα).

Τη 2η «κατακόκκινη» εβδομάδα ή 5ημερο αν προτιμάτε (15-19/11), επιβεβαιώθηκαν άλλα 200 κρούσματα στην Εκπαίδευση, ενώ τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ δηλωμένων κρουσμάτων που έφτασαν τα 82 (4 σε εκπαιδευτικούς)!

Με λίγα λόγια μέσα σε ένα 15ημερο (8-22/11) επισήμως έχουν καταγραφεί 456 κρούσματα στα σχολεία μας και το Υπουργείο πανηγυρίζει ότι είναι ανοιχτά (έχουν κλείσει βέβαια και 4 τμήματα από την αρχή του μήνα). Στο σύνολο η Φθιώτιδα το ίδιο διάστημα καταγράφει 1.893 περιστατικά covid, άρα στη μαθητική κοινότητα αντιστοιχεί το 24,1%.

Αν υπολογίσει επίσης κανείς ότι από την αρχή του σχολικού έτους έχουμε καταγράψει 851 κρούσματα, μέσα σε 15 ημέρες είχαμε το 53,6% των συνολικών μολύνσεων!

Δύο εβδομάδες έφτασαν για να ξεπεράσουμε δύο μήνες… Άραγε ποιο είναι το όριο;

Ας υποθέσουμε όμως ότι η Φθιώτιδα αποτελεί μια κακή εξαίρεση και στους υπόλοιπους νομούς, οι δείκτες… ευημερούν και όπως λένε επισήμως νοσεί μόλις ένας μαθητής στα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όταν λείπει ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών από μια τάξη (μέχρι και το 50% σύμφωνα με τις οδηγίες), τι ακριβώς μάθημα γίνεται; Πόσες διδακτικές ώρες χάνουν οι μαθητές που αρρώστησαν ή βρίσκονται σε καραντίνα;

Το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων και συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με τηλεκπαίδευση, ώστε να αναχαιτιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, δεν είναι δική μας ιδέα, καθώς διατυπώθηκε πρώτα από τους ίδιους τους επιστήμονες στη Βόρεια Ελλάδα. Διαψεύστηκε μετά μανίας από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που διατηρεί την κεντρική γραμμή, «όλα ανοιχτά και για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι», επιβαρύνοντας σημαντικά το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω.

Πολλές φορές οι κεντρικές επιλογές, έχουν στοιχίσει στην καθημερινότητα και την ευζωία του πολίτη, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε ότι στοιχίζουν σε χρήματα, αλλά σε ανθρώπινες ζωές.