Αυτοψία στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου από το Φάνη Σπανό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 08:16 Αυτοψία στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου από το Φάνη Σπανό

Έργα προϋπολογισμού 16.425.000€ στον Δήμο Καμένων Βούρλων…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστα Αποστολόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ηλία Κυρμανίδη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλία Σανίδα, μαζί με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Ευάγγελο Μπλούνα, επέβλεψαν σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, το έργο: «Κατασκευή Λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου», προϋπολογισμού 9.800.000€.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, και άπαντες ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας για την ομαλή πρόοδο των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με το οποίο θα ολοκληρωθεί το έργο τον Μάιο του 2022!

Ακολούθησε σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Καμένων Βούρλων, όπου ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία:

  • Έργων υπό κατασκευή, όπως το οδικό έργο σύνδεσης του Αγ. Κωνσταντίνου με τον οικισμό της Αγνάντης.
  • Έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και υλοποιούνται από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, όπως η αντικατάσταση αγωγών ακαθάρτων.
  • Έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως η ανάδειξη του Ασκληπιείου Δαφνούντος.
  • Έργων που οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως η αποκατάσταση οδοποιίας και η μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.425.000€, μαζί με όσα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Μετά την επίβλεψη των εργασιών στον λιμένα και την σύσκεψη στο δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Δήμο Καμένων Βούρλων, γιατί εδώ υλοποιούμε αυτή την χρονική περίοδο, μερικά από τα σημαντικότερα έργα, όπως το λιμενικό έργο του Αγίου Κωνσταντίνου, αρχικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα παραδοθεί σε χρήση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

»Πραγματοποιήσαμε επίσης σύσκεψη στο δημαρχείο, για τις κοινές δράσεις και τα έργα που υλοποιούνται ή δρομολογούνται στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι η συνεργασία α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης είναι μονόδρομος για καλά αποτελέσματα».

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε στο λιμάνι με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και με τους Αντιπεριφερειάρχες, για να επιβλέψουμε τις εργασίες και μας διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας, ότι - καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα τελειώσει το λιμάνι στα τέλη Μαΐου!

»Ακολούθως, στο δημαρχείο συζητήσαμε για σημαντικά έργα του Δήμου Καμένων Βούρλων, τα οποία ήδη εκτελεί ή δρομολογεί η Περιφέρεια. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για κάθε ζήτημα του τόπου μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση