Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Ώρες αγωνίας για ζευγάρι που δίνει μάχη στη ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 08:34 Φθιώτιδα: Ώρες αγωνίας για ζευγάρι που δίνει μάχη στη ΜΕΘ Covid

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίσσεται με ένα ζευγάρι, από την περιοχή του Δομοκού, το οποίο είναι διασωληνωμένο και τα δύο ανήλικα παιδιά τους να μένουν με τη γιαγιά.

«Είναι η κόρη μου και ο γαμπρός μου. Τώρα θα είναι 20 μέρες περίπου (στο νοσοκομείο). Αποφεύγουμε να μιλάμε μπροστά στα παιδιά. Ο μεγάλος (12χρονος) καταλαβαίνει καλύτερα. Κάπου τον βλέπω στεναχωρημένο» ανέφερε η μητέρα της 45χρονης.

Η 45χρονη κόρη της χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι στην εντατική της Λαμίας εκεί όπου παραμένει διασωληνωμένος ο 50χρονος σύζυγος της.

«Έπαιρναν κορτιζόνη μέχρι και οξυγόνο πήραν στο σπίτι αλλά κάποια στιγμή έφτασαν στο αμήν. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ήρθε ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Δομοκού και την πήγε στη Λαμία. Και ο γαμπρός μου είχε βέβαια αλλεργικό άσθμα γι’ αυτό είναι και πιο σοβαρά. Τον έχουν στη Λαμία διασωληνωμένο» συμπλήρωσε.

«Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Τόσο η 45χρονη όσο και ο 50χρονος αρνούνταν κατηγορηματικά να εμβολιαστούν.

«Δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί αν είχαν κάνει το εμβόλιο πιστεύω θα ήταν καλύτερα. Ενώ εγώ έχω εμβολιαστεί και τις δύο δόσεις και περιμένω την 3η τώρα. Φοβόντουσαν ότι θα είχε παρενέργειες αργότερα και κάτι τέτοια. Τώρα είναι καλύτερα; Δεν έχουν παρενέργειες… Άσε με θα τρελαθώ» πρόσθεσε η μητέρα της 45χρονης.

Σε καθημερινή βάση η μητέρα της 45χρονης προσπαθούσε να τους μεταπείσει. Εκείνοι όμως ήταν ανένδοτοι. «Την έτρωγα την κόρη μου από την γκρίνια. Κάθε φορά μου άλλαζε κουβέντα και γέλαγε. «Κάντε το εμβόλιο παιδάκι μου. Κάντε το εμβόλιο. Ο Νίκος λέω έχει και το πρόβλημα, το αλλεργικό άσθμα. Δεν ακούγανε, δεν ακούγανε» υπογράμμισε.

Συγκλονίζει η τελευταία φράση που της είπε ο γαμπρός της λίγο πριν φύγει με ασθενόφορο για το Πέτρινο. «Μετά όταν αρρώστησε ο γαμπρός μου πριν πάει Λαμία, όταν ήρθε το ασθενοφόρο λέει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Έτσι ακριβώς είπε “το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου”».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο: