Βιργινία Στεργίου: «Ξεπεράσαμε τα εμπόδια για την ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 09:31 Βιργινία Στεργίου: «Ξεπεράσαμε τα εμπόδια για την ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας»

Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων και πλέον αναζητείται η πηγή χρηματοδότησης του έργου που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο…

Την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για την ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας, μετέφερε στους δημότες της Στυλίδας, η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου.

Επρόκειτο για ένα έργο που όπως επισημαίνει η δήμαρχος σε δήλωσή της, συνάντησε μέχρι σήμερα πολλά εμπόδια.

«Σήμερα, η αναβάθμιση και η ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας είναι ένα βήμα πριν την υλοποίησή της. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, του διαύλου, η επέκταση προβλήτα και κρηπιδωμάτων είναι πλέον γεγονός» σημειώνει η Δήμαρχος, που αναφέρεται και στις προσπάθειες που έγιναν για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια:

«Οι συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με τη συνεργασία και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού μας έδωσαν την πολυπόθητη έγκριση και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωση της μελέτης». 

Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση του έργου. Ένα έργο που όπως τονίζει η κα Στεργίου, θα επιφέρει ανάπτυξη, σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητα κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών, αλλά κυρίως την αναβάθμιση του Λιμένα της Στυλίδας σε σύγχρονο Λιμένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 

Να σημειωθεί ότι η εκπόνηση της μελέτης εκβάθυνσης -επέκτασης και εν γένει ανάπλασης του Λιμένα Στυλίδας ξεκίνησε στις 21-01-2008 και χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φθιώτιδας. Η αδράνεια των φορέων όμως και οι μεγάλες καθυστερήσεις των εγκρίσεων δημιούργησαν αρκετά προβλήματα διαχείρισης της σύμβασης της μελέτης μέχρι σήμερα.

«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ακόμη μία φορά και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας», προσθέτει η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου και καταλήγει: «Πιστεύουμε ότι η ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης της χερσαίας και λιμενικής ζώνης με τις επιμέρους επεμβάσεις, αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα για το Δήμο Στυλίδας και για την ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση του λιμένα με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, θα ενισχύσει το αξιόπλοο και τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής, με τεράστια αντισταθμιστικά οφέλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση