Θέμης Χειμάρας: «Υπάρχει πρόβλημα στον ΟΑΕΔ Λαμίας και μάλιστα μεγάλο!»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 08:04 Θέμης Χειμάρας: «Υπάρχει πρόβλημα στον ΟΑΕΔ Λαμίας και μάλιστα μεγάλο!»

Αποτελεσματική η σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα για τον ΟΑΕΔ Λαμίας με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Στις συναντήσεις του, ο Βουλευτής έθεσε ξανά το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΚΠΑ2 Λαμίας του ΟΑΕΔ και την ανάγκη να εξομαλυνθούν οι λειτουργίες του για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση ανέργων και επιχειρήσεων.

Μετά την δυναμική ανάδειξη του προβλήματος, από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την παρέμβαση και την επίσκεψη του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη στη Λαμία, φάνηκε πως δρομολογείται η λύση του ζητήματος.

Σε συνέχεια των συναντήσεων του Βουλευτή με τον κ. Υπουργό και τον κ. Διοικητή, προκύπτει η άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με έναν επιπλέον υπάλληλο οποίος αναλαμβάνει σήμερα υπηρεσία. Επιπρόσθετα του αρχικού προγραμματισμού, δρομολογήθηκε η ενίσχυση και με επιπλέον υπαλλήλους, οι οποίοι αναμένονται να προσληφθούν αρχές του ερχόμενου έτους.

Αναμφίβολα όμως, η επίλυση των προβλημάτων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συναλλασσόμενους, θα επιτευχθεί και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Το θετικό νέο εδώ είναι πως στις αρχές του επόμενου έτους, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος τους ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου θα εφαρμοστεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Πληρωμών.

 Όπως ανέφερε ο Θέμης Χειμάρας σε δήλωση του:

«Υπάρχει πρόβλημα στον ΟΑΕΔ Λαμίας και μάλιστα είναι μεγάλο!

Οι άνεργοι και οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με τον ΟΑΕΔ, αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι του ΚΠΑ2 Λαμίας πρέπει να ενισχυθούν. Ένας υπάλληλος αναλαμβάνει σήμερα υπηρεσία και ο κ. Διοικητής με διαβεβαίωσε πως δρομολογούνται επιπλέον προσλήψεις στις αρχές του 2022.

Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και τον Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη, για την άμεση ανταπόκριση.

Έχουμε πολλά ακόμη να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, όμως κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι όφελος για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα.»

Σημείωση: Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16/11/2021 τηρουμένων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση