Σταϊκούρας: «Προωθούνται δύο πολύ σημαντικά έργα στη Φθιώτιδα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 08:46 Σταϊκούρας: «Προωθούνται δύο πολύ σημαντικά έργα στη Φθιώτιδα»

Σε Καμένα Βούρλα και Στυλίδα...

Το έργο της Τροποποίησης Χωροθέτησης και Περιβαλλοντικών Όρων Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στα Καμένα Βούρλα και της Εκβάθυνσης διαύλου και λιμενολεκάνης λιμένα Στυλίδας περιγράφονται σε δελτίο τύπου του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας «μετά από πολύμηνη συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού και Πολιτισμού & Αθλητισμού, υπεγράφη η Τροποποίηση Χωροθέτησης και Περιβαλλοντικών Όρων Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στα Καμένα Βούρλα.

Με την τροποποίηση χωροθέτησης, προωθείται η αναβάθμιση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, το οποίο θα μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού».

Συνοπτικά τα έργα περιλαμβάνουν:

• Αναβάθμιση του υπήνεμου μώλου σε χώρο υποδοχής μεγάλου τουριστικού σκάφους (βόρεια) και χώρο κολυμβήσεως (νότια).

• Κατασκευή κτιρίου εμπορικών χρήσεων.

• Κατασκευή κτιρίου εστίασης.

• Αναβάθμιση υφιστάμενου γραφείου διοικήσεως.

• Αναβάθμιση της υπάρχουσας γλύστρας.

Σκοπός των προαναφερόμενων τροποποιήσεων είναι να καταστεί το Καταφύγιο:

• πιο λειτουργικό, με την ανέγερση δύο κτιρίων (με χρήσεις εστίασης και εμπορικές), την επέκταση της υφιστάμενης ράμπας, τη δυνατότητα προσέγγισης από την εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου σκαφών μεγαλύτερου βυθίσματος που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σήμερα στους εσωτερικούς χώρους του λιμένα,

• πιο ασφαλές, με την ανακαίνιση του υφιστάμενου υπήνεμου μώλου,

• πιο φιλικό προς το περιβάλλον, με αντικατάσταση του φωτισμού με ενεργειακά αποδοτικότερο.

Ταυτόχρονα, οι τροποποιήσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των χρηστών (χώροι αποδυτηρίων, διαγραμμίσεις, κλπ) και στον εκσυγχρονισμό του Καταφυγίου.

«Οι τροποποιήσεις αναβαθμίζουν συνολικά το Καταφύγιο με θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, αφού συμβάλλει ουσιαστικά στην μετατροπή των Καμένων Βούρλων σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο», προσθέτει ο Υπουργός Οικονομικών.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης λιμένα Στυλίδας – επέκταση προβλήτας και κρηπιδωμάτων λιμένα Στυλίδας», έργο για το οποίο είχε ενημερώσει σχετικά από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Με την κατάλληλη, πολύμηνη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και Φορέων, δημιουργούνται στη Φθιώτιδα οι προϋποθέσεις για σημαντικά, αναπτυξιακά έργα», καταλήγει ο κ Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση