Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες κλοπές στο φως από τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» Φ/Β Πάρκα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:34 Νέες κλοπές στο φως από τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» Φ/Β Πάρκα

Εξιχνιάσθηκαν ακόμη πέντε περιπτώσεις στην Αυλίδα Ευβοίας, στις οποίες εμπλέκονται πέντε άτομα της μίας εκ των τριών συμμοριών που είχαν εξαρθρωθεί τον περασμένο Οκτώβρη στο Πυρί Θηβών. Άνω των 55.000 ευρώ η ζημιά που προκάλεσαν…

Συνεχώς νέες περιπτώσεις κλοπών, βγάζουν οι αστυνομικοί, μετά την εξάρθρωση των τριών συμμοριών Ρομά, που με ορμητήριο τον καταυλισμό του Πυρίου, είχαν ρημάξει φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλη την Ανατολική Στερεά.

Αυτή τη φορά το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, έφερε στο φως πέντε περιπτώσεις κλοπών, στις οποίες ενέχονται πέντε άτομα από την Α’ Συμμορία που εξαρθρώθηκε πλήρως στις 21 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συγκεκριμένοι Ρομά, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα.

Πιο αναλυτικά, το χρονικό διάστημα από 12-09-2021 έως και 24-09-2021, με εναλλασσόμενη σύνθεση της επιχειρησιακής τους ομάδας, η οποία αποτελούταν από τρία τουλάχιστον άτομα, ανά περίπτωση, ενέχονται στην παραβίαση συρμάτινων περιφράξεων από (5) φωτοβολταϊκά πάρκα και την αφαίρεση, από το εσωτερικό τους, καλωδιώσεων χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τον προαναφερόμενο Οικισμό, προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους και ενεργώντας συνήθως μεσημβρινές ώρες, προσέγγιζαν τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών πάρκων με συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, στο οποίο φόρτωναν και μετέφεραν τα κλοπιμαία.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και των υπολοίπων κλοπιμαίων, καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, υπερβαίνει τα 55.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τρεις εκ των ανωτέρω δραστών, προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.