Χρηματοδοτήσεις Δήμων και ανάδειξη τουριστικών προορισμών στη συνεδρίαση της ΠΕΔ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:27 Χρηματοδοτήσεις Δήμων και ανάδειξη τουριστικών προορισμών στη συνεδρίαση της ΠΕΔ

Ζητούν παράταση για την απογραφή…

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο (με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης) η 13η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Η συνεδρίαση έγινε με διευρυμένη σύνθεση καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι - μη μέλη του Δ.Σ.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή των κριτηρίων κατανομής των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ), το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της ΠΕΔ Στερεάς. Όπως επανέλαβε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης «Δεν θέλουμε να ανακατανείμουμε τη φτώχεια μας και φυσικά δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας Δήμος. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις και στη συνέχεια να υπάρξει ορθολογική και δίκαιη κατανομή».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση Επιτροπής, η οποία θα έχει ως έργο την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και την προετοιμασία πρότασης, η οποία στη συνέχεια θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., στη Θήβα, στις 16 Δεκεμβρίου, για να ληφθεί η σχετική απόφαση και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διεκδίκηση μιας δίκαιης κατανομής των χρηματοδοτήσεων.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, η ανάδειξη και η ολοκληρωμένη προβολή και παρουσίαση τουριστικών και πολιτιστικών σημείων σε όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εικονικής περιήγησης, η οποία θα εμπεριέχει εναέριες και επίγειες σφαιρικές λήψεις 360°.

Τέλος, αφού οι Δήμαρχοι και τα Μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την απογραφή πληθυσμού, αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, μέχρι και την ολοκλήρωση της κλασικής απογραφής, η οποία θα γίνεται με την επίσκεψη των απογραφέων στις οικείες των πολιτών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση