Έργα για την οδική ασφάλεια στη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:25 Έργα για την οδική ασφάλεια στη Φωκίδα

Συνολικός προϋπολογισμός 456.477 ευρώ…

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 456.477,96€ για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων επί του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του πρώτου έργου, προϋπολογισμού 328.000€, είναι ο καθαρισμός τεχνικών και η αντιστήριξη πρανών στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας. Εργασίες θα γίνουν στην Ε.Ο. 48 Άμφισσα-Λιδωρίκι (Περιοχή Πριν τον Κόμβο Αγίου Γεωργίου), στην Ν.Ε.Ο. Ιτέας-Αντιρρίου (περιοχή Λουλούδια-Κοιμητήριο Ιτέας), στην Ε.Ο. 48 Άμφισσα-Δελφοί (περιοχή προς τον προφήτη Ηλία και στην περιοχή μετά την αερογέφυρα), στην  Επαρχιακή Οδός Λιδωρίκι – Συκία, στην Επαρχιακή Οδός Στρώμη – Λιδωρίκι κλπ.

Αντικείμενο του δεύτερου έργου, προϋπολογισμού  28.477,96€, είναι η κατασκευή τάφρου επί της Εθνικής Οδού Νο27 Άμφισσας-Μπράλου, στην περιοχή της Αι-Λιώσας, για την διοχέτευση των όμβριων υδάτων.

Αντικείμενο του τρίτου έργου, προϋπολογισμού 100.000€, είναι η συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας με την χρήση ψυχρής και θερμής ασφάλτου για την κάλυψη λάκκων στο ασφαλτικό κατάστρωμα των οδικών αξόνων αρμοδιότητας συντήρησης της υπηρεσίας μας.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις ύψους 450.000€ περίπου, δημοπρατήσαμε και εκτελούμε πλέον τρία αναγκαία έργα για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας.

»Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι βασική μας προτεραιότητα, γιατί έτσι προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές, διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των κατοίκων, αλλά και όσων θέλουν να επισκεφθούν μοναδικά μνημεία και περιοχές της Φωκίδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Όχι μόνο η ασφάλεια, αλλά και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας βελτιώνεται με τα τρία αυτά έργα. Προσπαθούμε την περίοδο της κρίσης, να επιτυγχάνουμε με μικρό προϋπολογισμό, πραγματικά μεγάλο και χρήσιμο έργο».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com