Λαμία: Ένα στα είκοσι δείγματα, θετικό στον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 09:58 Λαμία: Ένα στα είκοσι δείγματα, θετικό στον κορωνοϊό

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου που δείχνει να ανησυχεί…

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι δωρεάν δειγματοληψίες από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, με μία ακόμη δράση την Είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα για μία ακόμη ημέρα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς σε 862 δείγματα (η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να ανησυχεί για αυτό και η μεγάλη συμμετοχή), τα 43 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, διαμορφώνοντας το ποσοστό θετικότητας στο 4,99% που μεταφράζεται στο 1 στα 20!

Πάντως οι δειγματοληψίες που γίνονται Σάββατο ή Κυριακή έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη για το κατά πόσο βρισκόμαστε σε περίοδο επιπεδοποίησης των κρουσμάτων ή ο «εφιάλτης» έχει ακόμη… ανηφόρα!

Ανησυχητικό είναι πάντως το στοιχείο ότι από τα 43 θετικά, μόλις τα μισά (22) ανέφεραν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα μπορεί να είναι καινούριες εστίες μετάδοσης σε μια περιοχή που μετρά πάνω από 3.000 κρούσματα μέσα στο μήνα.

Επίσης παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εργάσιμη ημέρα βγήκε και πάλι διψήφιος αριθμός μαθητών, 10, με το ποσοστό στο 23,26%. 24 δήλωσαν εμβολιασμένοι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 55,81%. Τέλος οι ηλικίες είναι μεταξύ 3 και 77 ετών.

Σημειώνουμε τέλος ότι την Κυριακή δε θα γίνει κάποια δειγματοληψία στη Λαμία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση