Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει με το Κ.Υ. Στυλίδας;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 08:14 Τι συμβαίνει με το Κ.Υ. Στυλίδας;

Γιατί αποδεκατίζεται συστηματικά το υγειονομικό προσωπικό του ΚΥ Στυλίδας;

Ανάστατοι οι κάτοικοι του Δήμου Στυλίδας με τις συνεχείς μετακινήσεις των γιατρών του Κέντρου Υγείας Στυλίδας και των Περιφερειακών ιατρείων που υπάγονται σ' αυτό.

Μετά την απόφαση για την μετακίνηση του ιατρού Δημήτρη Δοσόπουλου από το Περιφερειακό Ιατρείο Πελασγίας στο ΓΝ Λαμίας, έχουμε ακόμα μια μετακίνηση, αυτή τη φορά της ιατρού Μαρίας Γκολφομήτσου, Επιμελήτριας Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Στυλίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Σημειωτέον ότι στο Κ.Υ. Στυλίδας απομένουν δύο Γενικοί Ιατροί, αφού είχαν προηγηθεί οι μετακινήσεις άλλων τεσσάρων γιατρών τον τελευταίο χρόνο, για την κάλυψη αναγκών σε άλλα Κ.Υ. του νομού και στο Γ.Ν. Λαμίας.

Αυτό πρακτικά επιβαρύνει την ορθή λειτουργία των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει τους πολίτες της Στυλίδας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Φθιώτιδας με την 24ωρη λειτουργία του όπως:

1. Εξέταση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών
2. Διακομιδές ασθενών
3. Συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικών εξετάσεων.
4. Διενέργεια Rapid Test Covid 19
5. Κάλυψη εμβολιαστικού κέντρου
6. Κάλυψη κατ' οίκον εμβολιασμών.

Τελικά που αποσκοπούν όλες αυτές οι μετακινήσεις; Μήπως στη σταδιακή αποδυνάμωση και τελικά στο κλείσιμο του Κ.Υ. Στυλίδας;

Το ερώτημα που τίθεται ειναι εάν όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού βάζουν την ίδια "πλάτη" αναλογικά στον πόλεμο που έχουμε κατά της πανδημίας ή ορισμένα εξ αυτών.