Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γοργοπόταμος: Γιόρτασαν την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 22:00 Γοργοπόταμος: Γιόρτασαν την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τίμησαν την Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου - Ήταν η κορυφαία πράξη της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης.

Τα 79χρόνια από την επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου γιόρτασαν το πρωί της Κυριακής οι Αρχές του τόπου και της χώρας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , την Βουλή  των Ελλήνων ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς.

Δυστυχώς οι επίσημοι ήταν περισσότεροι από τον κόσμο, λογω της πανδημίας, στον εορτασμό της 79ης επετείου, που έγινε στη «σκιά της ιστορικής Γέφυρας…».

«79 χρόνια μετά, ο Γοργοπόταμος συνεχίζει να εμπνέει, αλλά προπάντων συνεχίζει να εκπέμπει ένα μοναδικό μήνυμα ενότητας και αντίστασης απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το Νοέμβρη του 1942, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τις αντάρτικες ομάδες του Άρη, του Ζέρβα και των Άγγλων σαμποτέρς κάνοντας γνωστό τον τόπο μας σε όλη την ανθρωπότητα....», είπε ο οικοδεσπότης εκδήλωσης, Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος.

«Εδώ, κάτω από τη βαριά σκιά της ιστορίας της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, στεκόμαστε σήμερα και τιμούμε μία από τις  κορυφαίες στιγμές της ελληνικής Αντίστασης. Και συνιστά πραγματικά ξεχωριστή τιμή να σας απευθύνομαι πατώντας μια γη έμφορτη με τεράστιο συμβολικό βάρος, αλλά και ιστορικό βάθος....», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

«Η ηρωική πατριωτική πράξη, αυτή της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, «γεφύρωσε» τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ελληνικών αντιστασιακών δυνάμεων της εποχής. Γι’ αυτό το λόγο συνιστά ένα φωτεινό σύμβολο που, αιωνίως, θα δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε σε συνθήκες ενότητας, ομοψυχίας και πατριωτισμού. Αποτελεί, συνεπώς, υποθήκη για το παρόν και το μέλλον, καθώς μεταλαμπαδεύει διαχρονικές αξίες και αρχές, στις παρούσες και τις μελλοντικές γενεές....», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από τον εορτασμό της 79ης επετείου της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου: