Εκτύπωση αυτής της σελίδας

13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας: Συνάντηση με ερευνητή στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Science is Wonderful»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 15:13 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας: Συνάντηση με ερευνητή στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Science is Wonderful»

Την Τρίτη, 23/11/2021 οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μέσω διαδικτύου έναν ερευνητή του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), στα πλαίσια της εκδήλωσης «Science is Wonderful! Live».

Η δημόσια έκθεση «Science is Wonderful!» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φέρνει σε επαφή τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης με τον κόσμο της επιστήμης και τα τελευταία νέα στην έρευνα.

Στους μαθητές μας μίλησε ο Δρ. Σπύρος Θεοδωρίδης από το Senckenberg Biodiversity and Climate Research Center στην Φρανκφούρτη. Εστίασε στην κλιματική και περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στα φυσικά οικοσυστήματα και την υγεία των ανθρώπων. Επίσης εξερευνήσαμε διαδραστικούς διαδικτυακούς χάρτες σχετικούς με τη βιοποικιλότητα και την κατανομή της στον πλανήτη.

Έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση των μαθητών και μαθητριών των Γ και Δ τάξεων με τον Δρ. Θεοδωρίδη την Παρασκευή 26/11, όπου θα τους μιλήσει για το ίδιο θέμα.