Σπανός: Εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για δύο σημαντικά έργα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 08:08 Σπανός: Εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για δύο σημαντικά έργα

Σχολική στέγη ΑμεΑ στην Π.Ε. Εύβοιας και δίκτυο ύδρευσης στην Π.Ε. Βοιωτίας…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 1.744.160 €  για τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας της Π.Ε. Εύβοιας και για την υλοποίηση έργου ύδρευσης και ανάπλασης στην Αντίκυρα της Π.Ε. Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, τροποποιήθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021, μετά από σχετική πρόταση την οποία κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκαν τα έργα:

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ (ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ -ΓΡΑΦΕΙΩΝ) & ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (W.C) ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΑΦΡΑΣ ΛΥΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 1.344.160€.
  • «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ», προϋπολογισμού 400.000€.

Μετά την ένταξη των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Χρηματοδοτούμε δύο πολύ σημαντικά έργα για την Εύβοια και τη Βοιωτία. Το πόσιμο νερό και η σχολική στέγη για ΑμεΑ είναι δύο από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανάγκες, που δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

»Ευχαριστώ το Υπουργείο Ανάπτυξης που -σε δύσκολους δημοσιονομικά καιρούς- αποφάσισε την ένταξη των δύο αυτών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

»Σε συνεργασία με τους Δήμους Χαλκιδέων και Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας, που υπέβαλαν τις προτάσεις, τις οποίες ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, προχωρούμε στα επόμενα βήματα για ταχεία και άρτια υλοποίηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση