«Δάγκωσε» θύματα και στο Βόλο η Λαμιώτισσα θεούσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 07:32 «Δάγκωσε» θύματα και στο Βόλο η Λαμιώτισσα θεούσα

Απέσπασε από ηλικιωμένο 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ…

Μέχρι το Βόλο έφτασε η χάρη της 53χρονης - σήμερα - Λαμιώτισσας θεούσας που βάζοντας μπροστά τη θρησκεία εξαπατά κόσμο, κυρίως ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρήματα και χρυσαφικά.

Τη Δευτέρα δικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς δεν παραβρέθηκε ούτε εξουσιοδότησε δικηγόρο, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο που κατέθεσε στο Δικαστήριο, τους εξαπάτησε εκείνον και τη γυναίκα του ότι γνωρίζει έναν ιερωμένο από τα Τρίκαλα, ο οποίος μπορεί να διαβάσει ευχές για την υγεία της εγγονής τους που είναι ανάπηρη. Την απατεώνισσα τη γνώρισαν μέσω μιας φίλης τους η οποία είχε εκείνο το διάστημα τον άνδρα της στο Νοσοκομείο Λαμίας και έπεσε κι εκείνη στα δίχτυα της επαγγελματία! Μάλιστα αφαίρεσε κι από κείνη κοσμήματα με την πρόφαση να τα διαβάσει, τα οποία ουδέποτε επέστρεψε.

Για διάστημα εννέα μηνών, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019, η 53χρονη επικοινωνούσε με τον ηλικιωμένο, για να του μεταφέρει δήθεν τις ευχές του ιερωμένου και κάθε φορά τον χρέωνε 120 €. Τμηματικά η απατεώνισσα κατάφερε να του αποσπάσει 1000 €.

Επίσης, η γυναίκα έκλεψε τα κοσμήματα του ανάπηρου κοριτσιού, τέσσερα δαχτυλίδια, έναν βαφτιστικό σταυρό με αλυσίδα και άλλα κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Η γυναίκα έλεγε στον ηλικιωμένο και τη σύζυγό του, ότι θα επιστρέψει τα κοσμήματα μέσω ΕΛΤΑ για να κερδίσει χρόνο και στη συνέχεια ρωτούσε πόσο κάνουν για να τα πληρώσει δήθεν και έτσι πέρασε ο χρόνος, μέχρι που ο ηλικιωμένος έκανε μήνυση.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Αστυνομία στις 20 Οκτωβρίου 2018, η γυναίκα εντοπίστηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της, αλλά δεν βρέθηκε στο Δικαστήριο και όπως σημειώσαμε καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή.

Το Δικαστήριο είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές λόγω κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Ταχυδρόμο και magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση