Συλλήψεις για συστηματική διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 16:20 Συλλήψεις για συστηματική διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Συνελήφθη ο πατέρας αναζητείται για μία ακόμη φορά ο γιος…

Για συλλήψεις τριών (3) ατόμων - μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε συστηματικά λαθραία καπνικά προϊόντα, περιγράφει το αστυνομικό δελτίο από την περιοχή της Χαλκίδας.

Οι δύο εκ των συλληφθέντων είναι Έλληνες και ο τρίτος που φέρεται να τους προμήθευε τα λαθραία προϊόντα, είναι αλλοδαπός.

Ο αλλοδαπός έδινε τα πακέτα με τα τσιγάρα και τον καπνό, στον έναν εκ των δύο άλλων συλληφθέντων και αυτός με τη σειρά του τα έδινε σε γνωστό μίνι μάρκετ που έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα. Ο ηλικιωμένος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ο ιδιοκτήτης γιος του ο οποίος και αναζητείται, έχουν απασχολήσει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές τις διωκτικές  αρχές το τελευταίο τρίμηνο για διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 292 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, 11 συσκευασίες με 510 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν η διακίνηση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, που περιλαμβάνει και τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση