Ο συνδυασμός «Λαμία στο Κέντρο» για τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 18:41 Ο συνδυασμός «Λαμία στο Κέντρο» για τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης για τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο κτήριο της οδού Αριστοτέλους στη Πλατεία Λαού:

«Η ιστορική ομόφωνη απόφαση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Νοεμβρίου 2021 για τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Αριστοτέλους στην πλατεία Λαού έρχεται να δώσει συνέχεια σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αναγνώριση και διάσωση της Ιστορικής μνήμης της Κατοχής και της Αντίστασης καθώς και τη μετάδοση των αγωνιστικών μηνυμάτων της απέναντι στους κατακτητές στις νέες γενιές.

Ο συνδυασμός μας «Λαμία στο Κέντρο» από την αρχή της θητείας του στο νέο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξε και εργάζεται για την αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Μουσείου, ώστε αυτό να διαδραματίσει και ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη Λαμία.

Έτσι, μέχρι αυτό να μεταστεγαστεί στο κέντρο της πόλης, άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθούν τα εξής:

·         Προγραμματική Σύμβαση με το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»

·       Εκπόνηση μουσειολογικής και μουσειοτεχνικής μελέτης για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μουσειακής έκθεσης με επιστημονικές προδιαγραφές, εκθετήριο, χώρο προβολών και συζήτησης, οπτικοακουστικά μέσα ξεναγήσεων κλπ.

·         Στελέχωση με την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (εξειδικευμένου ιστορικού) για τις ξεναγήσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Μουσείου

·         Σχεδιασμό για την εύρυθμη λειτουργία καθώς και ο εμπλουτισμός του έργου του στο μεσοδιάστημα έως την τελική μεταστέγαση

Ο συνδυασμός μας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε το Μουσείο, ολοκληρωμένο πλέον και στην νέα του θέση, να επιτελέσει τον ιστορικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό ρόλο που του αρμόζει, όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για όλη την Ελλάδα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση