Φθιώτιδα: Ξεκινά το μεγάλο έργο της γέφυρας της Βίστριζας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 08:34 Φθιώτιδα: Ξεκινά το μεγάλο έργο της γέφυρας της Βίστριζας

Ολοκληρώθηκαν τα έργα διευθέτησης του ποταμού και χει δρομολογηθεί η δημοπράτηση του έργου για την προστασία της παλιάς γέφυρας…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κώστας Αποστολόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καραγιάννης βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, στην Γέφυρα της Βίστριζας, μαζί με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τον Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή, δημοτικούς συμβούλους, καθώς και Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 1.300.000 € και την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Ο εργοταξιακός χώρος βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Σπερχειάδας - Υπάτης, μεταξύ των οικισμών Αγ. Σώστη και Συκά, στην κοίτη του ποταμού Ίναχου (Βίστριζα) και σε θέση 15 μέτρα κατάντη της παλαιάς γέφυρας Βίστριζας, όπου ο ποταμός παρουσιάζει φυσική στένωση.

Το έργο, που μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης, προβλέπει την κατασκευή:

Υδραυλικού αναβαθμού μήκους 94,56 μ. και ορατού ύψους 3,50 μ. παράλληλα με την παλαιά γέφυρα.

Προσωρινής οδικής γέφυρας μήκους 120 μ. περίπου, πάνω από τον υδραυλικό αναβαθμό.

Ο σκοπός του έργου είναι διπλός. Συγκεκριμένα, αποσκοπεί:

  • Στην διευθέτηση της κοίτης του ποταμού και κατά συνέπεια στην βελτιστοποίηση των συνθηκών ροής στην ευρύτερη περιοχή.
  • Στην εξασφάλιση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Σπερχειάδας – Υπάτης. Υπενθυμίζεται, ότι απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων από την παλαιά γέφυρα, η οποία έχει υποστεί φθορές.

Σημειώνεται ότι, έχουν ήδη ολοκληρωθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 800.000€ για τη διευθέτηση του ποταμού, ενώ έχει δρομολογηθεί και η δημοπράτηση ενός ακόμη έργου προϋπολογισμού 700.000€ για την προστασία της παλιάς γέφυρας, από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

«Ξεκινούμε ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, αφού αποκαθιστά την κυκλοφορία επί της οδού Σπερχειάδας – Υπάτης και παράλληλα διευθετεί την κοίτη του ποταμού. Προσβασιμότητα και ασφάλεια είναι τα κύρια ζητούμενά μας.

»Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.300.000 €, το οποίο έρχεται να δώσει μια πρώτη, γρήγορη και ασφαλή λύση. Την ίδια ώρα, δρομολογούμε ακόμη μια παρέμβαση στον ποταμό, προϋπολογισμού 700.000€ για την προστασία της παλιάς γέφυρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Δεδομένου ότι η θωράκιση της περιοχής της παλιάς γέφυρας στη Βίστριζα, μετά από τόσα έτη, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με το παρόν έργο θα αποκατασταθεί η ασφάλεια και η προσβασιμότητα του οδικού άξονα Ύπατης - Σπερχειαδας. Επιπλέον με το έργο επιτυγχάνεται αντιπλημμυρική προστασία στα κατάντη της υφιστάμενης γέφυράς, αφού θα λειτουργεί και ως αναβαθμός απόσβεσης ενέργειας των ορμητικών νερών του χειμάρρου της Βίστριζας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση