Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Συμμορία νεαρών δεν είχε αφήσει περίπτερο για περίπτερο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 07:52 Φθιώτιδα: Συμμορία νεαρών δεν είχε αφήσει περίπτερο για περίπτερο

Έκαναν καταδρομικές από Αττική με ενοικιασμένα αυτοκίνητα…

Τη δράση εγκληματικής ομάδας από νεαρούς Αλβανούς, διακρίβωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, φθάνοντας στην εξιχνίαση οκτώ (8) περιπτώσεων κλοπών και τεσσάρων (4) αποπειρών από περίπτερα στη Φθιώτιδα, αλλά και τη Φωκίδα.

Συγκεκριμένα η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποίησε πέντε (5) άτομα - μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων τρεις (3) ενήλικες 19, 19 και 25 ετών και δύο ανήλικοι 15 και 16 ετών

Σύμφωνα με τη δικογραφία που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και πρόκληση φθορών κατ’ εξακολούθηση, η δράση τους υπολογίζεται στο χρονικό διάστημα από 07-01 έως 15-04-2021. Μέσα σε αυτό διάστημα, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά δώδεκα (12) κλοπών και αποπειρών κλοπής, εκ των οποίων οι δέκα (10) περιπτώσεις στη Φθιώτιδα και οι δύο (2) στη Φωκίδα.

Οι δράστες είχαν ορμητήριο περιοχές της Αττικής, διάλεγαν το στόχο στην επαρχία, όπου μετέβαιναν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα πρώτες πρωινές ώρες, όταν τα περίπτερα ήταν κλειστά και τα παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων.  

Οι στόχοι τους ήταν σε περιοχές της Αμφίκλειας, την Πολύδροσο, τα Καμένα Βούρλα, αλλά και τη νότια Λοκρίδα σε Θεολόγο και Σκάλα Αταλάντης. Επίσης σε μία περίπτωση αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο στη Στυλίδα.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους περιλαμβάνει από κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τσιγάρα, μέχρι χρηματικά ποσά που έβρισκαν στα ταμεία, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές, όπως τηλεόραση και αερόθερμο! Η συνολική αξία των κλεμμένων υπερβαίνει τα 65.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, όχι μόνο για διάπραξη κλοπών περιπτέρων αλλά και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι δύο μάλιστα 19χρονοι συλληφθέντες είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα για διακίνηση ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας, που εξετάζει τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.