Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αυξάνονται οι δασωληνωμένοι που αναζητούν ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 07:54 Λαμία: Αυξάνονται οι δασωληνωμένοι που αναζητούν ΜΕΘ

Ευχάριστα τα νέα για τον 36χρονο που είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας…

Πολύ δύσκολες είναι οι καταστάσεις σε αυτό το κύμα της πανδημίας με τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων να αυξάνεται μέρα με την ημέρα.

Η μεγάλη πίεση που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και κατέληξε σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, σιγά σιγά κατεβαίνει πιο νότια και αναμένεται ένας ακόμη πιο δύσκολος Δεκέμβριος.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν έχει σχέση με κανένα από τα προηγούμενα κύματα, καθώς τα περιστατικά είναι πολύ πιο σοβαρά και σχεδόν ένα στα πέντε που καταλήγουν για νοσηλεία θα χρειαστεί να διασωληνωθεί!

Είναι η πρώτη φορά, που λειτουργούν και τα 12 κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid και έχει χρειαστεί να διακομιστούν σε άλλες πόλεις διασωληνωμένα άλλα 19 άτομα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο Πέτρινο κτίριο περιμένουν διασωληνωμένα άλλα έξι (6) άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ένα περιστατικό που αφορά 52χρονο βρήκε κρεβάτι στη ΜΕΘ Χαλκίδας, όπου είχαμε το ευχάριστο νέο της βελτίωσης της υγείας του 36χρονου Λαμιώτη, ο οποίος είχε διακομιστεί εκεί στις 18 Νοεμβρίου.

Αλλαγές όμως είχαμε και στη ΜΕΘ Λαμίας, όπου μια 58χρονη από τοπικό διαμέρισμα της Λαμίας,  αρνητικοποιήθηκε και συνεχίζει τη θεραπεία της στη Γενική ΜΕΘ. Είχε εισαχθεί στην Κλινική Κορωνοϊού στις 10 Νοεμβρίου και ένα 24ωρο αργότερα διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Εντατική.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε τη δυνατότητα να εισαχθεί στη ΜΕΘ Covid μια 52χρονη από τη Λαμία, που βρισκόταν στην Κλινική από τις 25 Νοεμβρίου. Και αυτή η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη. Συνολικά από τους 12 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Εντατική οι 9 είναι ανεμβολίαστοι.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ σε σύνολο 59 ασθενών που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική Covid, οι 48 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.