Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 09:33 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και κάθε χρόνο, τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων αλλά και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της ανάπτυξης. Επίσης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής,πολιτιστικής, οικονομικής αλλά και πολιτικής ζωής.

Η Αναπηρία αποτελεί έναν ευρύτερο όρο ο οποίος αναφέρεται σε περιορισμούς και εμπόδια στην καθημερινή ζωή των ατόμων, όπως είναι η εργασία, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η αυτοεξυπηρέτηση. Τα εμπόδια αυτά οφείλονται κυρίως σε οργανικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 15% του πληθυσμού, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι,ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, είτε αυτή είναι εμφανής είτε όχι και τoνούμερο αυτό, μας υπενθυμίζει τη σημασία της άρσης των εμποδίων για όλα τα άτομα που ζουν με αναπηρία. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των τόμων με αναπηρία υπολογίζεται γύρω στο ένα εκατομμύριο, με βάση στοιχεία των επίσημων φορέων του κράτους.

Στην εποχή του κορωνοϊού, η οποία παρατείνεται για τρίτη χρονιά, η απομόνωση, η αποσύνδεση και οι διαταραγμένες ρουτίνες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ζωή και την ψυχική ευημερία των Ατόμων με Αναπηρία σε όλον τον κόσμο. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, με την παράλληλη ένδειξη σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην αξιοπρέπεια.

Στο Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας διαταραχών «Πρόσβασις» καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πρόσβασις, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου που προσέρχεται στο χώρο μας και μέσω μιας πλήρως καταρτισμένης διεπιστημονικής ομάδας όλων των ειδικοτήτων, αναλαμβάνουμε και διαμορφώνουμε για τον καθένα ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες πρώτα του ατόμου και εν συνεχεία της οικογένειάς του.

«Πρόσβασις»
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Βύρωνος 29, 2ος & 4ος όροφος - Λαμία

Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι

«Πρόσβασις»
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία- ΚΔΑΠ ΑμεΑ
Λαμία, Μητρ. Δαμασκηνού & Βελουχιώτη

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658

Site: www.prosbasis.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση