Μια τεράστια αγκαλιά για όλους από τον «Ποιμενάρχη της Αγάπης»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 08:22 Μια τεράστια αγκαλιά για όλους από τον «Ποιμενάρχη της Αγάπης»

Φθιώτιδος Συμεών: και ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «προσβασιμότητα και ίδιες δυνατότητες για όλους και παντού»

Χιλιάδες έτοιμα γεύματα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, χιλιάδες χαμόγελα αισιοδοξίας και εκατοντάδες δώρα προσέφερε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε 400 περίπου οικογένειες ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και σε παιδιά τόσου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λιανοκλαδίου όσο και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τις εταιρείες «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και «CHIPITA» σήμερα Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, και σε συνεργασία με τους διαφόρους συλλόγους ατόμων με αναπηρία και άλλες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος διένειμε από «Το Αποθετήριο της Αγάπης», το Logistic Center της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος, 24.128 έτοιμα γεύματα μέσα από το πρόγραμμα της Αποστολής «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» στηρίζοντας 400 περίπου οικογένειες ΑΜΕΑ  και άλλες ευπαθείς ομάδες της Φθιώτιδος. Επίσης, ο κ. Συμεών επισκέφτηκε μαθητές ειδικών σχολείων μοιράζοντας δώρα, γλυκίσματα και πολλή αγάπη.

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τόσο σε αυτήν την νέα δράση της Μητροπόλεως όσο και στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σε δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα της Φθιώτιδος τόνισε:

«Η σημερινή μέρα μας δίνει την ευκαιρία να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ορισμένα αυτονόητα για χριστιανούς και αληθινούς ανθρώπους πράγματα: ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος έχει ίσα και ίδια δικαιώματα και δυνατότητες προσβασιμότητας τόσο στα αγαθά όσο και στα δικαιώματα της ζωής. Προσφέρουμε σήμερα ένα χαμόγελο και ένα χάδι αγάπης σε όλες αυτές τις εκατοντάδες οικογένειες τονίζοντας συνάμα ότι δικαιούνται υποδομές και υπηρεσίες προσβάσιμες στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν, δικαιούνται ισότιμη μεταχείριση με όλους τους υπολοίπους συμπολίτες και κυρίως δικαιούνται σεβασμό και διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβιώσεως. Και κυρίως οφείλουμε να εργαστούμε ώστε τα παιδιά με ειδικά χαρίσματα και ιδιαιτερότητες να έχουν μπροστά τους ένα διασφαλισμένο μέλλον βιωσιμότητας και δυνατοτήτων ψυχοσωματικής ανάπτυξης».

Δείτε το βίντεο:

«Δεν θέλουμε λύπηση, αλλά κατανόηση στο θέμα της προσβασιμότητας, για τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη...», είπε ο Πάνος Παππάς, που έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο. 

Με συγκίνηση και ικανοποίηση χαιρέτησαν αυτήν την πρωτοβουλία του «υπερδραστήριου, ακούραστου και ακαταπόνητου Ποιμενάρχη της αγάπης», όπως τον χαρακτήρισαν οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των διαφόρων συλλόγων ατόμων με αναπηρία, ΑΜΕΑ και άλλες σοβαρές παθήσεις εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους προς την τοπική Εκκλησία.

Το παρόν σε αυτές τις δράσεις του κ. Συμεών έδωσαν οι Δήμαρχος Λόκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, η Προϊσταμένη Δ/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ενώ εκ μέρους της εταιρείας «Μασούτης» παραβρέθηκε ο κ. Θεόδωρος Τσαχουρίδης, εκπρόσωποι της εταιρείας «Chipita», καθώς και συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να υλοποιηθούν και άλλες πολλές τέτοιες στοχευμένες δράσεις ενίσχυσης και στήριξης των δυσκολεμένων συνανθρώπων μας, αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Δείτε και φωτογραφίες από τη σημαντική δράση Αγάπης της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση