Ποιος κέρδισε;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 09:05 Ποιος κέρδισε;

 Η Λαμία φιλοξενεί σήμερα για πρωτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ανδρών και γυναικών, στο Σκάκι.

Σημείο αναφοράς για το σκάκι σε Πανελλήνιο επίπεδο για όλη την εβδομάδα, αφού φιλοξενεί το 70ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ανδρών και το 43ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών, από τις σήμερα 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μπορεί στα νιατα του να έπαιζε σκάκι και να ήταν αρκετά καλός, όμως σήμερα απέναντι στον πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Στάθη Ευσταθόπουλο, δεν είχε καμία ελπίδα.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λαμιέων:

«Έπαιξα για να… χάσω !
-
Το σκάκι το γνώρισα και το αγάπησα πριν κάμποσα χρόνια ως φοιτητής. Μάλιστα, πάντα καυχιόμουν για τις επιδόσεις μου μιας και στα νεανικά μου χρόνια είχα κερδίσει και μερικά τουρνουά.
Σήμερα ωστόσο… πήγα για να χάσω.
-
Μετά από τόσα χρόνια δεν είχα φυσικά την ελπίδα να κερδίσω τον πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Στάθη Ευσταθόπουλο, Stathis Efstathopoulos με τον οποίο είχα την τιμή να μοιραστώ μια παρτίδα σκάκι. Λίγο η μεγάλη μου αποχή από το άθλημα, λίγο η υπέρμετρη αγάπη μου προς τους «στρατιώτες» σε αντίθεση με τον «βασιλιά»… και δεν άργησα να ακούσω το «ματ».
Ωστόσο αυτή η «ήττα» δεν επισκίασε την μεγάλη χαρά μου, μιας και η πόλη της Λαμίας έχει την τιμή να φιλοξενήσει άλλη μια σπουδαία διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας.



Πρόκειται για το 70ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ανδρών και το 43ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην πόλη μας, από τις σήμερα 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Σαμαράς» στην πλατεία Διάκου.
-
Αυτό που είναι σημαντικό ωστόσο να αναφέρουμε είναι ότι σήμερα άνοιξε μια σημαντική δίοδος συνεργασίας με την Ομοσπονδία έτσι ώστε η Λαμία να γίνει το σημείο αναφοράς για το σκάκι σε Πανελλήνιο επίπεδο
».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση