Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ζευγάρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 07:27 Λαμία: Ζευγάρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Κορωνοϊού

Ολόκληρες οικογένειες δίνουν μάχη στα Νοσοκομεία της χώρας. Τέσσερις νέοι θάνατοι προστέθηκαν στο μακάβριο και μακρύ κατάλογο. Διασωληνώθηκε 36χρονη στη ΜΕΘ. Στην Κλινική covid 22χρονος!

Συνεχίζει να χτυπά με σφοδρότητα το κύμα κορωνοϊού τη χώρα μας σύμφωνα και με τα στοιχεία που καταγράφονται επίσημα από τον ΕΟΔΥ στις καθημερινές εκθέσεις του.

Οι αριθμοί είναι απόλυτοι και οι 116 τελευταίοι θάνατοι, αλλά και οι 714 διασωληνωμένοι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλες ερμηνείες σχετικά με την επικινδυνότητα της νόσου.

Πίσω από τους αριθμούς όμως, βρίσκονται άνθρωποι και ανάμεσά τους ολόκληρες οικογένειες που από τη μία στιγμή στην άλλη βρίσκονται σε κάποια κλίνη Νοσοκομείου, εκ των οποίων κάποιες είναι σε ΜΕΘ!

Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Λαμίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται ζευγάρι Λαμιωτών 57 και 52 ετών. Με διαφορά λίγων ωρών στις 29 και 30 Νοεμβρίου διασωληνώθηκαν και έκτοτε δίνουν μάχη με τον επικίνδυνο ιό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύεται διασωληνωμένη από τις 26 Νοεμβρίου 76χρονη από Κοινότητα της Λαμίας. Με λίγες ώρες διαφορά διασωληνώθηκε και ο συνομήλικος σύζυγός της ωστόσο παρέμεινε στην Κλινική, καθώς δε βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ, χάνοντας τελικά τη μάχη με τον κορωνοϊό το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ κανείς από τους δύο δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι μαζί με το ηλικιωμένο ζευγάρι νόσησε σοβαρά από κορωνοϊό και η 40χρονη κόρη τους, η οποία μάλιστα χρειάστηκε να διακομιστεί στη Λάρισα και να διασωληνωθεί στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο. Ευτυχώς όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι καλύτερα και αποσωληνώθηκε.

Στη Λάρισα είχαν διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση δύο Λαμιώτισσες, δυστυχώς όμως η δεύτερη γυναίκα ηλικίας 83 ετών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.

Συνεχώς μακραίνει ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων

Και δυστυχώς οι δυσάρεστες ειδήσεις συνεχίζονται με την καταγραφή δύο ακόμη θανάτων από κορωνοϊό σε Κλινική και ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Λαμίας το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για έναν 84χρονο από τη Λαμία, που είχε διασωληνωθεί στο Πέτρινο κτίριο και έναν 68χρονο από χωριό του Δομοκού που νοσηλευόταν στη Μονάδα. Όλοι τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Στη ΜΕΘ Κορωνοϊού Λαμίας νοσηλεύονται 12 άτομα, καθώς με το που αδειάζει κρεβάτι αμέσως υπάρχει ασθενής που χρειάζεται να διασωληνωθεί. Έτσι την Κυριακή είχαμε την εισαγωγή δύο νέων ανθρώπων από τη Λαμία, μιας 36χρονης και ενός 57χρονου, που είναι ανεμβολίαστοι. Συνολικά στη ΜΕΘ Covid οι 10 από τους 12 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι, όπως και οι 44 από τους 61 που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική.

Οι τελευταίες εισαγωγές ήταν 17, ανάμεσά τους και ένας 22χρονος από τη Στυλίδα! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελευταίοι 13 ασθενείς είναι από τη Λαμία, δύο από την Ανατολική Φθιώτιδα, ένας από Μακρακώμη και ένας από νότια Λοκρίδα.