Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Στο 2% η θετικότητα των τελευταίων τεστ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 20:10 Λαμία: Στο 2% η θετικότητα των τελευταίων τεστ

Μεγάλη η προσέλευση για μία ακόμη φορά των πολιτών…

Με μικρή μείωση του αριθμού των θετικών δειγμάτων, ξεκίνησε η καινούρια εβδομάδα (6/12) στις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία.

Σε σύνολο 1.195 rapid tests βρέθηκαν 26 θετικά, διαμορφώνοντας το ποσοστό θετικότητας στο 2,18% που είναι κάτω από το μισό σε σχέση με αυτό της προηγούμενης ημέρας.

Αν μάλιστα σε αυτά προστεθούν τα 109 τεστ που έκανε η Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων σε παιδιά Ρομά και υπαλλήλους του δήμου, που ήταν όλα αρνητικά, τότε η θετικότητα πέφτει στο 2% που είναι ένα θετικό σημάδι για υποχώρηση της υπερμετάδοσης που παρατηρείται από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στο Β’ ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκαν 328 τεστ και βρέθηκαν μόλις δύο (2) θετικά (0,61%), εκ των οποίων το ένα αντιστοιχεί σε 16χρονο μαθητή. Το άλλο θετικό αντιστοιχεί σε άτομο 59 ετών. Ένα στα δύο άτομα δήλωσε εμβολιασμένο.

Στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έγιναν 506 τεστ και βρέθηκαν 17 θετικά (3,36%).

Οι ηλικίες είναι από 4 έως 74 ετών με έξι (6) μαθητές ανάμεσά τους. Τρία (3) ανέφεραν επαφή με άλλο κρούσμα και μόλις ένα (1) ότι είναι εμβολιασμένο.

Στα Γαλανέικα έγιναν άλλα 361 rapid tests και είχαμε εφτά (7) θετικά.

Εδώ οι ηλικίες είναι από 42 έως 78 ετών, δε βρέθηκε κάποιος μαθητής (οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν μετά τις 10:30’ λόγω άλλων υποχρεώσεων των ΚΟΜΥ) και τα έξι (6) δήλωσαν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο. Τέσσερα (4) ανέφεραν στενή επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σημειώνουμε τέλος ότι σε Δημοτικό Κατάστημα και Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης έγιναν 37 δειγματοληψίες σε παιδιά Ρομά, επίσης στο Δημοτικό Κατάστημα έγιναν 51 τεστ για δημοτικούς υπαλλήλους και στο Αμαξοστάσιο άλλα 21, με αρνητικά αποτελέσματα όπως σημειώσαμε και στην αρχή.

Η εβδομάδα είναι γεμάτη δειγματοληψίες, για να δείτε το πρόγραμμα μέχρι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πατήστε ΕΔΩ.