Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος βγήκε πρώτος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Φθιώτιδα;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 07:35 Ποιος βγήκε πρώτος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Φθιώτιδα;

Τα ποσοστά που πήραν οι υποψήφιοι και οι ψήφοι ανά εκλογικό τμήμα. Μεγάλη η προσέλευση και στη Φθιώτιδα…

Με ελαφρύ προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη (36,32%) έναντι του Γιώργου Παπανδρέου (34,11%), ολοκληρώθηκε στη Φθιώτιδα, ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική στα 17 εκλογικά κέντρα που στήθηκαν στους εφτά δήμους της Περιφερειακής Ενότητας με 3.805 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Τα περισσότερα φυσικά ήταν στο Δήμο Λαμιέων όπου βρέθηκαν 1.480 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 38,9%).

Στο σύνολο οι δύο μονομάχοι της Β’ Κυριακής πήραν τα 2.680 ψηφοδέλτια και αναλυτικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης 1.382 (36,32%) και ο Γιώργος Παπανδρέου 1.298 (34,11%).

Τα 84 ψηφοδέλτια διαφορά έγιναν από το προβάδισμα Ανδρουλάκη στους 5 από τους 7 Δήμους, καθώς ο κ. Παπανδρέου επικράτησε μόνο στη Λαμία (ισχυρό προβάδισμα στα δύο κεντρικά τμήματα, εντυπωσιακή επικράτηση Ανδρουλάκη στο τμήμα του Παγκρατίου) και στο Δήμο Μακρακώμης (τόσο στη Σπερχειάδα όσο και στη Μακρακώμη).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν τη δεύτερη Κυριακή, επικράτησαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα με εξαίρεση το Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου καμένων Βούρλων, όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε τις ίδιες ψήφους με τον κ. Ανδρουλάκη.

Σε όλους τους Δήμους πήραν ψήφους όλοι οι υποψήφιοι και σχεδόν σε όλα τα εκλογικά τμήματα, καθώς μόνο σε τρία από αυτά, τα τρία "outsider" Γερουλάνος, Χρηστίδης και Καστανίδης (αναφέρονται με την τελική κατάταξή τους στη Φθιώτιδα), κατέγραψαν «μηδέν». Αυτό αντίστοιχα συνέβη για τον καθένα τους, σε Νέο Μοναστήρι, Μώλο και Μακρακώμη.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα αποτελέσματα: