Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση δύο μηνών για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 08:02 Παράταση δύο μηνών για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας

«Με μεθοδικότητα και ασφάλεια, ένα πρόβλημα άνω των εκατό ετών, επιλύεται, προς όφελος των πολιτών....», αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με τροπολογία, που κατατέθηκε απόψε προς ψήφιση στη Βουλή, δίνεται δίμηνη παράταση για τεχνικούς λόγους, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες των φακέλων για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργού Οικονομικών:

Σε προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις εργασίας στις 26/11/2021 και 30/11/2021 σχετικά με την πρόοδο του ζητήματος των «κόκκινων σπιτιών» Μαλεσίνας, στις οποίες συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, τέθηκε, μεταξύ άλλων, η διερεύνηση από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών της δυνατότητας παράτασης της τελικής ημερομηνίας εξέτασης αιτήσεων ιδιωτών από την Επιτροπή εξέτασης αιτήσεων & γνωμοδότησης για την παραχώρηση εκτάσεων του άρθρου 28 του ν. 4778/2021.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, εκατό φάκελοι περίπου έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή.

Η Επιτροπή έχει ήδη διαβιβάσει εννέα φακέλους που αφορούν δεκατρείς αιτήσεις προς έκδοση παραχωρητηρίων, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας & Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, πέντε φάκελοι αιτήσεων διόρθωσης σφαλμάτων (γεωμετρικά στοιχεία) κτηματολογικών εγγραφών, έχουν διαβιβασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κτηματολογίου.

Στη βάση των παραπάνω, κατατέθηκε απόψε σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρο 15), σύμφωνα με την οποία, παρατείνεται κατά δύο (2) μήνες η ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων και συγκεκριμένα έως 31/1/2022.

Με μεθοδικότητα και ασφάλεια, ένα πρόβλημα άνω των εκατό ετών, επιλύεται, προς όφελος των πολιτών.