Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ ζητούν στα ορεινά Άγραφα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 09:24 Κατάργηση ΕΝΦΙΑ ζητούν στα ορεινά Άγραφα

Με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κίνηση Πολιτών Αγράφων, ζητεί την απαλλαγή των κατοίκων του ορεινού αυτού Δήμου, από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, σε μια προσπάθεια αποφυγής της φτωχοποίησης και ερημοποίησης της περιοχής.

Το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Πριν λίγους μήνες από το βήμα της ΔΕΘ ,ακούσαμε να ανακοινώνεται την  άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά μας. Αδιαμφισβήτητα η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και παρέχει μία σημαντική ανακούφιση στους νησιώτες Ακρίτες της χώρας μας.

Ωστόσο και οι ορεινές περιοχές και δη τα δυσπρόσιτα χωριά των Αγράφων έχουν εξίσου σημαντικά προβλήματα που αναμένουν άμεσες λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Τα Άγραφα εδώ και χρόνια βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

 Εκτιμούμε ότι η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, θα δώσει μια οικονομική "ανάσα" στον τοπικό πληθυσμό  και είναι  ένα μέτρο που θα λειτουργούσε προς την αναπτυξιακή  κατεύθυνση.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα αναλάβουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία».