Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι αρνητές που υπόσχονταν διαγραφή χρεών και πλήρωναν με... πέτρες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 08:06 Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι αρνητές που υπόσχονταν διαγραφή χρεών και πλήρωναν με... πέτρες

Οι «Θεματοφυλακες του Συνταγματος» υπόσχονταν διαγραφή χρεών με αντάλλαγμα.. ενέργεια! - Παρήγγειλαν έναν τόνο μέλι για το «υπουργείο θεραπειών» στην Αράχωβα και ζήτησαν από τον παραγωγό να το πληρώσουν... με πέτρες - Σήμερα απολογείται ενώπιον εισαγγελέα η υπεύθυνη του καταστήματος.

Ακολουθώντας ανορθόδοξες πρακτικές και μοιράζοντας υποσχέσεις, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυθαίρετα μέχρι και εναλλακτική θεραπεία για τον κορωνοϊό, από την Αράχωβα. Θυμίζοντας τις πολιτικές Σώρρα, έφτασαν στο σημείο, όπως αποδεικνύεται σε σημείωμά τους, να υπόσχονται στους πολίτες διαγραφή χρεών με αντάλλαγμα την... ενέργειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» φαίνεται να δραστηριοποιούνται και αρκετά μέλη του κόμματος του Αρτέμη Σώρρα, «Ελλήνων Συνέλευσις». «Θα ξεχρεώσουμε το χρέος σου, το ρεύμα και το δάνειό σου με αντάλλαγμα πέντε ώρες από την ενέργειά σου», φράση που εντοπίζεται στο σημείωμα το οποίο είναι αναρτημένο στην τζαμαρία του "υπουργείου θεραπειών" στην Αράχωβα.

Μια νέα εξέλιξη που προστίθεται, ακόμη, στο σίριαλ παραλογισμού: μέλη της επιχείρησης παρήγγειλαν από παραγωγό του Παρνασσού έναν τόνο μέλι, του είπαν να το τοποθετήσει σε βαζάκια, όταν έφτασε όμως η ώρα της πληρωμής, η κατάσταση περιπλέχθηκε. Οι «θεματοφύλακες» μίλησαν για πληρωμή με... πέτρες, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του παραγωγού που τελικά τους έδιωξε κακήν κακώς από τον χώρο εργασίας του.

Οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» προκάλεσαν την παρέμβαση των Αρχών, με έφοδο της αστυνομίας σε κατάστημα που είχε ανοίξει η ομάδα στην Αράχωβα, με το όνομα «υπουργείο Θεραπειών». Το κατάστημα σφραγίστηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε η επιχείρηση λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για τα υγειονομικά μέτρα. Στο λεγόμενο «υπουργείο Θεραπειών» διενεργούνταν, δε, υποτιθέμενα rapid test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς.

Πώς δικαιολογήθηκε για την όλη κατάσταση η βρετανικής καταγωγής ιδιοκτήτρια του «υπουργείου Θεραπειών»; «Με συνέλαβαν γιατί αρνήθηκα να δώσω το όνομά μου, δεν είχα πάνω μου ταυτότητα και με κατηγόρησαν ότι δεν τηρούσα τα μέτρα για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού», δήλωσε η κυρία Σούζι στο protothema.gr.

Η έφοδος, η σύλληψη και η χρηματική ποινή

Έφοδο στο κατάστημα που άνοιξαν οι «Θεματοφύλακες των Συντάγματος» στην Αράχωβα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί του τμήματος Αράχωβας μαζί με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και υγειονομικών υπηρεσιών.

Το κατάστημα που λειτουργούσε εδώ και ενάμιση, περίπου, μήνα και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού φέρει την επωνυμία «Ministry of Remedies». Οι ιδιοκτήτες του υποστήριζαν μέχρι -πριν από λίγα 24ωρα τουλάχιστον- ότι δεν δέχονται έλεγχο από κρατική υπηρεσία.

Η «καμπάνα» όμως δεν άργησε να πέσει στην ιδιοκτήτρια στην οποία επιβλήθηκε αρχικά πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 5.000 ευρώ για παντελή έλλειψη συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

 

 

Η 49χρονη υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθη για απείθεια διότι αρνήθηκε να επιδείξει στις αρμόδιες αρχές τα στοιχειά ταυτοπροσωπίας και κρατήθηκε στο τμήμα Διστόμου. Το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε με περιπολικό στη Λειβαδιά, όπου κρατείται για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως η 49χρονη είχε σχέση με το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα, όπως η ίδια παραδέχτηκε μπροστά σε κάμερα και δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

 

 

«Εδώ δεν υφίσταται νόμος για Covid»

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίζονται σε βίντεο που ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής εξωφρενικά: «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid». Προσφέρουν μέχρι και υποτιθέμενα rapid test δωρεάν, όπως αναγράφεται στη σχετική ταμπέλα της εισόδου.

 

 

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμή μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας… θεματοφύλακας του Συντάγματος, σε σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter.

«Τα προϊόντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα» προσθέτει. Όλες οι συναλλαγές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «θεματοφυλάκων» θα γίνονται με… creditcoins.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν επεκτείνει τα «πλοκάμια» της δράσης τους με διάφορες ομάδες στο Facebook στις οποίες ανταλλάσσουν πληροφορίες και διοργανώνουν συγκεντρώσεις. Αναρτούν, ακόμη, συχνά βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Πολλές φορές επεμβαίνουν για να «σώσουν» τη χώρα και να εφαρμόσουν τους νόμους του Συντάγματος και δρουν ως «συνταγματική αστυνομία».

Οι ομάδες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες, ως «αγανακτισμένοι» ενώ βρέθηκαν και στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα. Τώρα με την πανδημία επιχειρούν δυναμικό comeback ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση