Βρέθηκε ο δράστης της αιματηρής ληστείας σε βάρος Λαμιώτη επιχειρηματία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 08:17 Βρέθηκε ο δράστης της αιματηρής ληστείας σε βάρος Λαμιώτη επιχειρηματία

Μαζί με συνεργό του είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει στο πόδι Λαμιώτη επιχειρηματία. Ο σκληρός κακοποιός συμμετείχε σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολή στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας στα Γαλανέικα και στη ληστεία γνωστού Λαμιώτη εργολάβου και της συζύγου του.

Δύο ανεξιχνίαστες ένοπλες ληστείες που είχαν διαπραχθεί στη Λαμία τον Φεβρουάριο του ’13 και τον Μάρτιο του ’14 βρήκαν το δράστη τους, μετά και την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, που αξιοποίησαν γενετικό υλικό που είχε παρθεί από το Εγκληματολογικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για την αιματηρή ληστεία  που είχε διαπραχθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2013 σε βάρος Λαμιώτη επιχειρηματία και για τη ληστεία στη χρηματαποστολή του σούπερ μάρκετ Γαλαξία στις 22 Μαρτίου 2014, για τις οποίες ταυτοποιήθηκε γνωστός 53χρονος κακοποιός γεννημένος στον Πειραιά.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν μέλος της εγκληματικής ομάδας που είχε εξαρθρωθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας τον Μάρτιο του 2019, έχοντας διαπράξει μεταξύ άλλων και την ιδιαίτερα σκληρή ληστεία σε βάρος 80χρονου Λαμιώτη εργολάβου και της συζύγου του την 1η Μαρτίου του 2018!

Και στις δύο ληστείες η μεθοδολογία ήταν περίπου η ίδια με τον ένα εκ των δραστών να παραφυλάει το υποψήφιο θύμα και στη συνέχεια με την απειλή όπλων ζητούσαν τα χρήματα, ενώ εξαφανιζόντουσαν με μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Στην πρώτη περίπτωση όμως όπου ο Λαμιώτης επιχειρηματίας αντιστάθηκε, δε δίστασαν να τον πυροβολήσουν και να τον χτυπήσουν άγρια προκειμένου να φύγουν με τη λεία τους.

Δείτε τι αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση των δύο ληστειών:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, έπειτα από  συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες, η μία μετά απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε περιοχές της Λαμίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, ο ημεδαπός με έναν ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, ενέχεται στη διάπραξη των κάτωθι δύο (2) εγκληματικών ενεργειών:

  • Πρωινές ώρες την 22-03-2013, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και φορώντας κράνη, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε ημεδαπό, έμπορο, την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν για να επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και με την απειλή πιστολιών και τη χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν να του αποσπάσουν μία τσάντα και αφού αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν τρεις φορές τραυματίζοντάς τον στα πόδια, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν την τσάντα του, που περιείχε χρηματικό ποσό.
  • Μεσημβρινές ώρες την 22-03-2014, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη, ακινητοποίησαν, με την απειλή πιστολιών, ημεδαπό υπάλληλο εταιρείας «security», την ώρα που εκείνος διενεργούσε χρηματαποστολή από κατάστημα super market και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα σάκο, που περιείχε χρηματικό ποσό.

Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες, στο ίδιο σημείο, εντός κοιμητηρίου περιοχής της Λαμίας.

Γίνεται μνεία, ότι ο ανωτέρω ταυτοποιημένος ημεδαπός, είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής ομάδας διάπραξης ληστειών σε περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας και της Αττικής σχετ. το από 10-03-2019 Δελτίο Τύπου.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση