Στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας θα βρεθεί για μια ακόμη φορά το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 15:19 Στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας θα βρεθεί για μια ακόμη φορά το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μεταξύ άλλων θα έχει σύσκεψη με τον επικεφαλής του προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής, Σταύρο Μπένο

Στην περιοχή της Ευβοίας αναμένεται να περιοδεύσει εντός του Σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στα σημεία που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, δίνοντας έμφαση στα έργα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στην Ιστιαία όσο και στις άλλες σημαντικές τοποθεσίες. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και τους κατοίκους, ενώ θα υπάρξει σύσκεψη και με τον επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας κ. Σταύρο Μπένο.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή του κ. Μπένου, για την τρίτη φάση του σχεδιασμού, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ένα «πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο θα αποτελέσει το μοντέλο για έναν νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την ολιστική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τον θεσμό των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων έτσι, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουμε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου που μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και πρώτα και πάνω από όλα να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στη βόρεια Εύβοια ότι αξίζει να παραμένουν στον τόπο τους και ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση