Λαμία: Ξεκινούν από σήμερα τα έργα του Φυσικού Αερίου στην πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 08:10 Λαμία: Ξεκινούν από σήμερα τα έργα του Φυσικού Αερίου στην πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4.500 συνδέσεις - Δείτε τις περιοχές και τις οδούς που θα επεκταθεί το δίκτυο.

Τα έργα της ΔΕΔΑ για το Φυσικό Αέριο στη Λαμία ξεκινούν από το πρωί της Πέμπτης (9/12), όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αυλωνίτης, Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Λαμία για την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΔΑ από κοινού με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα την επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έχουμε άριστη συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρξουν, ειπε ο κ. Αυλωνίτης.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος Θανάσης Κυρίτσης δήλωσε ότι είναι ένα έργο που θα βοηθήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά και το Επιμελητήριο θα είναι εκεί όπου χρειαστεί.

Δείτε το βίντεο:

Το έργο στην πόλη της Λαμίας αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ

Το έργο στην πόλη της Λαμίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), αριθμός που μπορεί να είναι πολλαπλάσιος εάν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Λαμίας θα ξεκινήσουν αύριο (912) και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023. 

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, επισυνάπτεται πίνακας με ενδεικτικές οδούς στις οποίες θα υλοποιούνται εργασίες επέκτασης του δικτύου κατά το πρώτο πεντάμηνο (Οκτώβριος 2021- Φεβρουάριος 2022) του έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι των οποίων τα κτήρια βρίσκονται σε αυτές τις οδούς μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαδικασία σύνδεσης.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και όλα τα έγγραφα (π.χ. αίτηση σύνδεσης, δικαιολογητικά) τα οποία απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία σύνδεσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (www.deda.gr).

Επιλέγοντας το πεδίο “Έλεγχος Διαθεσιμότητας” και συμπληρώνοντας όλα τα πεδία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εάν το ακίνητό τους βρίσκεται στις οδούς από τις οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου αυτή να ληφθεί υπόψη στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ για τις κατασκευαστικές εργασίες που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Λαμίας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε και φωτογραφίες από την απόψινη εκδηλωση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση