Δύο ακόμη Λαμιώτες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 08:12 Δύο ακόμη Λαμιώτες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Μέσα σε μία εβδομάδα η Φθιώτιδα έχει χάσει 15 ανθρώπους από τον ύπουλο εχθρό!

Παραμένουν πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς η όποια μείωση κρουσμάτων καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, θέλει τουλάχιστον 15 ημέρες για να αποτυπωθεί σε νοσηλείες.

Πόσο μάλλον όταν η θετικότητα στο νομό παραμένει ψηλά (1,44% σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ) και η εμβολιαστική κάλυψη χαμηλά (γύρω στο 53%).

Χαρακτηριστικά το τελευταίο 24ωρο είχαμε 7 εισαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) είναι από τη Λαμία, δύο (2) από την Αταλάντη και μία (1) από τη Στυλίδα, με ηλικίες από 49 έως 85 ετών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων στους 62, εκ των οποίων δύο περιστατικά έχουν διασωληνωθεί.

Νέοι θάνατοι

Το χειρότερο όμως είναι ότι εξακολουθούμε να καταγράφουμε καθημερινά νέους θανάτους. Τελευταίο θύμα του αόρατου εχθρού που έχει τρομάξει όλη την ανθρωπότητα, μία 89χρονη από Κοινότητα της Λαμίας, η οποία είχε νοσηλευτεί στο πρόσφατο παρελθόν στο Πέτρινο, αρνητικοποιήθηκε όμως ξαναβρέθηκε πάλι θετική στον ιό.

Είχε προηγηθεί η αναγγελία θανάτου ενός 71χρονου από άλλη Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από άνιση μάχη 43 ημερών στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία. Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στις 23 Οκτωβρίου στην Κλινική Covid του ΓΝ Λαμίας και δύο ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε και αναζητήθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ. Στη Λαμία όλες οι κλίνες ήταν γεμάτες από ασθενείς και τη λύση είχε δώσει το Σωτηρία, όπως έγινε και σε άλλες δύο σοβαρές περιπτώσεις.

Δυστυχώς μόνο μέσα στο πρώτο 7ημερο Δεκεμβρίου, έχουμε καταγράψει 15 θανάτους στη Φθιώτιδα, εκ των οποίων οι 14 στη Λαμία και στις Κοινότητες της και έναν (1) σε χωριό του Δομοκού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, από αυτούς μόνο τρία άτομα, 78 με 82 ετών, ήταν πλήρως εμβολιασμένα κατά του κορωνοϊού.

13 θανάτους καταγράφει επίσης το Νοσοκομείο Λαμίας (οι 12 από τη Φθιώτιδα).

Στο σύνολο από την αρχή της πανδημίας, έχουμε καταγράψει 209 θανάτους, γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν αρκετοί περισσότεροι που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ ως covid και ο συγκεκριμένος αριθμός δεν αποτυπώνει όλο το μέγεθος της τραγωδίας.

3η θεραπεία με μονοκλωνικά

Μέσα στις τόσες δυσάρεστες ειδήσεις, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Λαμίας έγινε και 3η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα. Επρόκειτο για γυναίκα ασθενή από τη Λαμία 75 ετών, που έλαβε τη θεραπευτική αγωγή το μεσημέρι της Τετάρτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση