Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μαύρο Σαββατοκύριακο με 14 θανάτους από κορωνοϊό!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 08:00 Λαμία: Μαύρο Σαββατοκύριακο με 14 θανάτους από κορωνοϊό!

Έχασε τη μάχη η 52χρονη, μητέρα τριών παιδιών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μαζί με το σύζυγό της…

Τις πιο δύσκολες ημέρες από την αρχή της πανδημίας βιώνει η Φθιώτιδα και ειδικότερα η Λαμία, μετρώντας καθημερινά θανάτους από κορωνοϊό.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων, καταχώρισε άλλα 14 άτομα, «αγγίζοντας» τους 200 θανάτους μέσα στο 2021!

Τα πρώτα άσχημα νέα ήρθαν το πρωί της Παρασκευής (10/12) με την είδηση του θανάτου μια 83χρονης στην Κλινική Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια κατέληξαν δύο άνδρες 56 και 82 ετών και μία ακόμη 83χρονη, όλοι από περιοχές του Δήμου Λαμιέων.

Ακόμη εννέα θάνατοι καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο με τους εφτά να είναι πολίτες του Δήμου Λαμιέων. Οι ηλικίες τους από 62 μέχρι 85 ετών έξι γυναίκες και τρεις άνδρες. Οι εφτά κατέληξαν στο Πέτρινο κτίριο του ΓΝ Λαμίας, και δύο σε ΜΕΘ Covid Λαμίας και Αττικής.

Πάλεψε για μέρες με τον κορωνοϊό

Τέλος ξημερώματα της Δευτέρας (13/12) έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό η 52χρονη μητέρα τριών παιδιών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid Λαμίας μαζί με το σύζυγό της. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο στις 23 Νοεμβρίου και στις 30 του ίδιου μήνα, με μία μέρα διαφορά από το σύζυγό της, διασωληνώθηκε. Πάλεψε για τις επόμενες 13 ημέρες με την ύπουλη ασθένεια χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Και τα άσχημα νέα συνεχίζονται με τη διασωλήνωση δύο ακόμη νέων ανθρώπων 48 και 38 ετών, εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο πρώτος βρήκε κρεβάτι στη ΜΕΘ Λαμίας, ενώ ο δεύτερος χρειάστηκε να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Γενικά τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι δυσεύρετα καθώς υπάρχουν γύρω στα 150 άτομα σε όλη την Ελλάδα που είναι διασωληνωμένα σε απλές κλίνες.

Χαρακτηριστικά στην Κλινική του ΓΝ Λαμίας παραμένουν διασωληνωμένα άλλα δύο άτομα αναζητώντας κρεβάτι ΜΕΘ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι διασωληνωμένοι στο Πέτρινο και τα Επείγοντα, είχαν φτάσει ακόμη και τους έξι!

Δραματική επιδείνωση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η κατάσταση το τελευταίο 20ημερο έχει επιδεινωθεί δραματικά, καθώς δεκάδες περιστατικά που νοσούν από τα μέσα Νοεμβρίου, αναζήτησαν νοσοκομειακή βοήθεια την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, όταν η κατάσταση ορισμένων εξ αυτών είχε γίνει μη αναστρέψιμη.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που κατέληξαν ανήκαν στις ομάδες που μπορούσε να τους χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα, μια θεραπεία όμως που μπορεί να βοηθήσει μόνο στο πρώτο στάδιο της ασθένειας. Επιπλέον υπάρχει μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από το θεράποντα ιατρό που τους παρακολουθεί. Ακολούθως η Επιτροπή Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας αποφασίζει αν ο ασθενής πρέπει να πάρει τη συγκεκριμένη αγωγή ή όχι.

Σημειώνουμε τέλος ότι εκτός από τους 12 ασθενείς στη ΜΕθ έχουμε άλλους 57 στην Κλινική, ενώ σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ (13 Νοσοκομεία) νοσηλεύονται 544 ασθενείς οι 71 εξ αυτών σε κλίνες ΜΕΘ.

Περισσότερο επιβαρυμένο εξακολουθεί να παρουσιάζεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς η Μαγνησία, όπως και η Φθιώτιδα, είναι οι νομοί με την πιο αργή μείωση της μετάδοσης του ιού. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι τα κρούσματα Δεκεμβρίου ανά 100.000 κατοίκους, για τη Μαγνησία είναι 724.70, για τη Φθιώτιδα 644.63, για την Καρδίτσα 637.66, για τη Λάρισα 543.79 και για τα Τρίκαλα 430.26. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι με αναγωγή στους 100.000 κατοίκους δύο Π.Ε. από τη Στερεά Ελλάδα παρουσιάζουν πλέον μεγαλύτερη επιβάρυνση και οι είναι οι νομοί Ευρυτανίας και Βοιωτίας!