Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Νοσοκομείο Λαμίας 16χρονη με κορωνοϊό - Δύο ακόμη θάνατοι από covid

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 09:50 Στο Νοσοκομείο Λαμίας 16χρονη με κορωνοϊό - Δύο ακόμη θάνατοι από covid

Μειώθηκαν οι εισαγωγές τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο η ΜΕΘ παραμένει «στο κόκκινο»…

Ένα μικρό αποτύπωμα της μείωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λαμία και γενικότερα στη Φθιώτιδα φάνηκε στο ισοζύγιο εισαγωγών - εξιτηρίων στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ενδεικτικά το τελευταίο 10ημερο οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο, μειώθηκαν κατά 20 άτομα, ώστε η νέα εβδομάδα να ξεκινήσει με 36 ασθενείς.

Το προηγούμενο 24ωρο τα εξιτήρια ήταν οκτώ (8), ενώ οι εισαγωγές ήταν έξι (6). Ανάμεσα σε αυτές και μια 16χρονη μαθήτρια η οποία παρέμεινε για νοσηλεία περισσότερο προληπτικά. Είναι γεγονός ότι αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν αναζητήσει νοσοκομειακή βοήθεια εξαιτίας της νόσου το τελευταίο διάστημα, με έναν 37χρονο μάλιστα να διασωληνώνεται το βράδυ της Παρασκευής (17/12), εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που του δημιούργησε η covid-19.

Αντίστοιχα υπάρχουν και αρκετοί ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ το Σάββατο (18/9) κατέληξε στην Κλινική Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας μία ακόμη γυναίκα.

Πέθανε στο ΚΑΤ

Οι δυσάρεστες ειδήσεις όμως έρχονται κι από αλλού, καθώς κατέληξε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ  όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό ένας 64χρονος Λαμιώτης. Ταλαιπωρήθηκε από τον ύπουλο ιό από τέλη Οκτωβρίου, καθώς εισήχθη στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 27/10. Διασωληνώθηκε στις 2 Νοεμβρίου, όμως δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ Λαμίας και διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Ακόμη και σήμερα η ΜΕΘ covid του ΓΝ Λαμίας παραμένει «στο κόκκινο» με 12 ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες. Την Κυριακή (19/12) έγινε η εισαγωγή ενός 69χρονου από τη Λαμία. Την ίδια ώρα άλλοι τέσσερις συμπολίτες μας που αρνητικοποιήθηκαν, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Γενική ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται σοβαρή, εξαιτίας των επιπλοκών από την επικίνδυνη νόσο.