Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πνίγηκε στις Ράχες γνωστός Λαμιώτης καθηγητής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 11:08 Πνίγηκε στις Ράχες γνωστός Λαμιώτης καθηγητής

Το τελευταίο του μπάνιο έκανε χθες στις Ράχες, που τόσο αγαπούσε, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συγγραφέας και στιχουργός Θωμάς Καλοδήμος.

Ο 77χρονος Λαμιώτης διατηρούσε εξοχική κατοικία στις Ράχες, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του. Νωρίς το χθες μεσημερι, λίγο μετά τις 12:00΄,  πήγε για μπάνιο στην παραλία μπροστά στον Αη Γιάννη, όπου είναι και το σπίτι του.

Δεν επέστρεψε όμως την ώρα που συνήθιζε. Οι δικοί του ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν. Δυστυχώς γύρω στις 3:00΄ τον βρήκαν στην άκρη της θάλασσας, λίγο πιο πέρα από τον Αη Γιάννη.

Ο άτυχος εκπαιδευτικός δεν είχε τις αισθήσεις τους και όπως διαπιστώθηκε ήταν ήδη νεκρός. Κανείς δεν ξέρει αν τον πρόδωσε η καρδιά του την ώρα που κολυμπούσε ή αν συνέβη κάτι άλλο.

Την απάντηση θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση, που παρήγγειλε το λιμεναρχείο Στυλίδας που έχει αναλάβει την προανάκριση για το τραγικό συμβάν.

Ο εκπαιδευτικός Θωμάς Καλοδήμος είχε Σαρακατσάνικες ρίζες και είχε γράψει μεταξύ άλλων το βιβλίο "Σαρακατσαναίοι- οι αρχαιότεροι Ινδοευρωπαίοι νομάδες"

Δείτε τον Θωμά Καλοδήμο στο βίντεο που ακολουθεί όταν είχε φιλοξενηθεί τον περασμένο Μάρτιο στο κανάλι "ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας":