Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αλυσίδες προς Καρπενήσι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 09:25 Με αλυσίδες προς Καρπενήσι

Που έχει έντονη χιονόπτωση. Στο πόδι η Πολιτική Προστασία για τα έντονα φαινόμενα και ειδικά για το Σπερχειό ποταμό…

Έντονη χιονόπτωση και δυνατές βροχές στα ημιορεινά και πεδινά, συνοδεύουν την κακοκαιρία «Διομήδης» που από τις 5:00'  το πρωί της Τρίτης «επισκέφθηκε» με άγριες διαθέσεις την Κεντρική Ελλάδα.

Από τις 7:00΄ το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου από το 55ο χλμ έως το 64,5 (σήραγγα Π. Μπακογιάννη), γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω έντονης χιονόπτωσης. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και από την άλλη πλευρά της σήραγγας, αλλά και από τη 12η χ/θ έως την 20η χ/θ της Εθνικής Οδού Καρπενησίου - Αγρινίου.

Επίσης με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αράχωβας - Επταλόφου από 13,5 χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Χιονίζει σε όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης, αλλά και σε αυτά της Υπάτης του Δήμου Λαμιέων . Η χιονόστρωση ξεπερνά ήδη τους 5 πόντους και στα πιο ορεινά έχει φτάσει και τους 10.

Σε επιφυλακή για το Σπερχειό

Το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την αποτροπή προβλημάτων και την έγκαιρη παροχή βοήθειας.

Ιδιαίτερος φόβος υπάρχει για το Σπερχειό ποταμό καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τις καταστροφές του Δεκεμβρίου και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιμένουν ότι το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας είναι πιο ισχυρό.