Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποιά εταιρεία ανήκει το «Κατίκι Δομοκού»;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 16:00 Σε ποιά εταιρεία ανήκει το «Κατίκι Δομοκού»;

Η συγχώνευση της "ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε"  με τη γαλακτοβιομηχανία "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ", είναι πλέον γεγονός - Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον όμιλο "ΟΠΤΙΜΑ".

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε από την ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε., η εταιρεία προχωρά στη συγχώνευσή της με τη γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, επίσης εταιρεία του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ.

Από το 2017 που απέκτησε την ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε., παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η ΟΠΤΙΜΑ επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠΟΠ τυριού, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική επένδυση του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ στη ΔΟΜΟΚΟΣ είναι της τάξης των 14 εκατ. Ευρώ.

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου και με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας, η ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ συγχωνεύεται με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.

Έτσι, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ διαθέτει πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ): Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην Άρτα, Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα, Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό.