Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Μέσα σε δύο ημέρες έφτασαν τα 450 τα κρούσματα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 09:20 Φθιώτιδα: Μέσα σε δύο ημέρες έφτασαν τα 450 τα κρούσματα στα σχολεία

Μεγάλη και πάλι η διασπορά του κορωνοϊού σε όλη τη Στερεά. Το 50%+1 κρατά ανοιχτά τα τμήματα αν και ειδικά στα Λύκεια απέχουν πολλά περισσότερα παιδιά…

Χτύπησαν κόκκινο και πάλι τα κρούσματα στην εκπαίδευση κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων.

Συνολικά σε όλη τη Στερεά, βρέθηκαν 591 κρούσματα, εκ των οποίων τα 493 είναι σε μαθητές, ενώ τα υπόλοιπα 98 είναι σε εκπαιδευτικούς. Στο σύνολο δεν περιλαμβάνονται τα κρούσματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση αλλά βρίσκονται στα σχολεία με άλλη ιδιότητα.

Έτσι πολύ γρήγορα ξεπεράσαμε τα 2.000 κρούσματα μέσα σε δύο ημέρες (2.082), επειδή όμως είναι διάσπαρτα σε τμήματα, δεν κλείνει κάποια τάξη προς το παρόν, αφού ισχύει το στατιστικό 50%+1.

Με αυτό το μέτρο και σε συνδυασμό με την εν δυνάμει επιστροφή των μαθητών που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα σε 5 ημέρες, ακόμη και με αυτή την τρελή διασπορά, πολύ δύσκολα θα κλείσουν για το Υπουργείο, τάξεις.

Στην… πραγματική ζωή όμως πολλά τμήματα, ειδικά σε λύκεια μεγάλων πόλεων, υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν και επαφές κρουσμάτων, ενώ πολλά είναι και τα κενά από τους εκπαιδευτικούς που νοσούν.

Στην Εύβοια με 1.036 κρούσματα μέσα σε δύο ημέρες μοιραία είχαμε πολλές απουσίες σε πάνω από 400 τμήματα!

Στη Φθιώτιδα δεν είναι καλύτερα τα πράγματα, με 158 νέες μολύνσεις φτάνοντας αισίως τις 443 χωρίς να υπολογίζουμε και τα κρούσματα στο λοιπό προσωπικό (τουλάχιστον 6).

Λίγο πιο κάτω είναι τα κρούσματα στη Βοιωτία που αυτό το 24ωρο είχε 121 και έφτασαν τα 418.

Ας δούμε τον τελευταίο πίνακα κρουσμάτων: