Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό - Διασωληνώθηκε 45χρονος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 13:14 Φθιώτιδα: Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό - Διασωληνώθηκε 45χρονος

Δε σταματά η πίεση στο Νοσοκομείο Λαμίας παρά τα τελευταία εξιτήρια…

Μετά από 5 ημέρες χωρίς θανάτους από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, επανήρθαμε στη σκληρή πραγματικότητα με το θανατηφόρο ιό να κόβει το νήμα της ζωής ενός ακόμη συμπολίτη μας.

Συγκεκριμένα στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο, κατέληξε το βράδυ της Τρίτης (11/1) από επιπλοκές της νόσου ένας 83χρονος από την Αταλάντη, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο ανήμερα των Φώτων.

Αυτή ήταν η 7η απώλεια για τη Φθιώτιδα μέσα στον καινούριο χρόνο και ενώ ο Δεκέμβριος είχε κλείσει με 64 θανάτους!

Αύξηση κρουσμάτων

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς η συντριπτική τους πλειοψηφία να χρήζει νοσοκομειακής βοήθειας. Μάλιστα το 24ωρο που πέρασε δόθηκαν 15 εξιτήρια και μαζί με πέντε (5) εισαγωγές (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 39 έως 87 ετών) και το Πέτρινο έφτασε να νοσηλεύει 50 ασθενείς.

Δυστυχώς δεν είναι το ίδιο… καλά τα νέα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται 12 ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες που είναι διαθέσιμες. Μάλιστα την Τρίτη την ευχάριστη είδηση του εξιτηρίου ενός 56χρονου Λαμιώτη που μεταφέρθηκε μετά από 11 μέρες νοσηλείας στην Πνευμονολογική, μετρίασε η είδηση της διασωλήνωσης ενός 45χρονου από περιοχή του Μώλου.

Έτσι μετά από δύο ολόκληρους μήνες η Εντατική παραμένει στο «κόκκινο» και μάλιστα σε ένα διάστημα, που όπως σημειώσαμε, η θετικότητα στην περιοχή έχει φτάσει στα ύψη…