Φθιώτιδα: Δεκάδες και πάλι τα κρούσματα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 14:30 Φθιώτιδα: Δεκάδες και πάλι τα κρούσματα στα σχολεία

Ξεπεράσαμε τους 500 μαθητές και εκπαιδευτικούς που νοσούν από κορωνοϊό μέσα σε τρεις ημέρες. Μισογεμάτες οι σχολικές αίθουσες…

Βελτιωμένη αλλά σημαντικά ανησυχητική, παρουσιάζεται η κατάσταση στα σχολεία της Φθιώτιδας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας, μετά την 3η ημέρα λειτουργίας τους μέσα στο νέο έτος.

Σε μια μέρα που δεν υπήρχε υποχρεωτικό - προγραμματισμένο - self test, όπως η Τετάρτη (12/1) εντοπίστηκαν 85 κρούσματα στη Φθιώτιδα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνολικά 248 σε όλη τη Στερεά!!

Το «πείραμα» Κεραμέως - Κυβέρνησης, έφερε μέσα σε τρεις ημέρες στα σχολεία της Φθιώτιδας 528 κρούσματα και 2.330 σε όλες τις Π.Ε. της Στερεάς.

Οι «υπεύθυνοι» βέβαια μπορούν να πανηγυρίζουν καθώς δεν κλείνει τμήμα, αφού είναι σχεδόν εγγυημένο στατιστικά, ότι δύσκολα συγκεντρώνονται σε πέντε εργάσιμες ημέρες τόσα κρούσματα σε ένα χώρο. Κυρίως γιατί οι γονείς των υπολοίπων παιδιών, τάξεων όπου ανιχνεύεται κρούσμα, δεν τα στέλνουν σχολείο για κάμποσες ημέρες.

Σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες μαθητών και γονέων, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι πάρα πολλές οι τάξεις όπου γίνεται μάθημα με το 30% της δυναμικότητάς τους, όταν κανονικά απουσιάζουν με κορωνοϊό 2-3 παιδιά (συνήθως το 12 με 15% της τάξης). Επιπλέον, είναι δεκάδες τα κενά από καθηγητές που απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού και χάνονται αντίστοιχα χιλιάδες μαθητικές ώρες.

Το τελευταίο 24ωρο οι εκπαιδευτικοί που διαγνώσθηκαν θετικοί είναι 34, ενώ από την αρχή της εβδομάδας έχει βεβαιωθεί ότι νοσούν 375!

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις Π.Ε. της Στερεάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση