Φθιώτιδα: Σε επιφυλακή για το χιονιά και το Σπερχειό - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 17:40 Φθιώτιδα: Σε επιφυλακή για το χιονιά και το Σπερχειό - Δείτε εικόνες

Χωρίς αλυσίδες η κυκλοφορία προς Μπράλο, Δομοκό και Καρπενήσι - Προσοχή στον παγετό τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Με την κακοκαιρία «Διομήδης» να έχει επηρεάσει σημαντικά την Κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα την Περιφέρεια Στερεάς, παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου αν και με μικρότερη ένταση.

Τις προηγούμενες ώρες παρατηρήθηκε έντονη χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής κυρίως Φθιώτιδας, ενώ πολύ χιόνι έπεσε και σε ορεινά χωριά του Δήμο Λαμιέων (δείτε εδώ)

Από νωρίς το πρωί κατά διαστήματα χιόνισε με ένταση στο βασικό οδικό δίκτυο Λαμίας - Καρπενησίου, Λαμίας - Δομοκού και Λαμίας - Ιτέας.

Τα μηχανήματα της Π.Ε Φθιώτιδας έδωσαν πραγματική μάχη με το χιονιά στη Ράχη Τυμφρηστού, στο «16» και στον Μπράλο, προκειμένου το οδικό δίκτυο να παραμείνει καθαρό και να μη χρειάζονται ούτε αλυσίδες.

Επίσης σε επιφυλακή είναι οι Αρχές και για τον Σπερχειό, που μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο προληπτικά τη νύχτα η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία στον Φραντζόμυλο.

«Όλη τη νύχτα παρακολουθούσαμε στενά τη στάθμη του ποταμού και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Παραμένουμε σε επιφυλακή και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί....», λέει στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Δείτε πρωινές φωτογραφίες από το δρόμο Λαμίας - Δομοκού, αλλά και το δρόμο προς τη Μονή Αντίνιτσας, που καθαρίστηκε για να υπάρχει πρόσβαση στο Μοναστήρι.

Δείτε επίσης πρωινές φωτογραφίες από το δρόμο προς Μπράλο, όπου έπεσε λιγότερο χιόνι, με τα μηχανήματα και τους χειριστές να είναι στις επάλξεις για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση